Brojna djeca kreću u školu bez dana predškolskog programa

ljubuski.info

Organizacija Save the Children, u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, u Grudama i Mostaru organizira promotivni događaj "Otvoreni predškolski dvosat", na koji su pozvani svi budući školarci.

Riječ je o kampanji "Svako dijete - bez izuzetaka", koju provodi Save the Children u BiH, a usmjerena je stvaranju mogućnosti svoj djeci za dobar i jednak početak kroz pristup obaveznom predškolskom obrazovanju.

Uz sudjelovanje predškolskih pedagoga i glazbenika, u učionici na otvorenom, djeca će, u veselom ozračju, sudjelovati u predškolskim nastavnim jedinicama i uživati u druženju. Svako dijete dobiti će i simbolične poklone - školski materijal, priopćeno je iz te organizacije.

Događaji će se održati u Grudama, u ponedjeljak, 18. lipnja, od 11 do 13 sati, te na šetnici u Mostaru, dan kasnije, od 10 do 12 sati, Ulaz na oba događaja je slobodan. Istovremeno, u oba grada će biti održani "okrugli stolovi" za stručnu javnost, uz sudjelovanje predstavnika županijskih ministarstava obrazovanja, i to u zgradi Općine Grude, 18. lipnja u 12 sati, te u zgradi Gimnazije Mostar, dan kasnije, s početkom u 12 sati.

Okvirnim zakonom o predškolskom obrazovanju i odgoju u Bosni i Hercegovini nalaže se obavezan predškolski program u godini pred polazak u školu, za svako dijete, a najčešće se radi o 150 nastavnih sati, raspoređenih na tri mjeseca.

No, ta se odredba ne provodi u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Brojna djeca koja žive na tim područjima, u osnovnu školu kreću bez ijednog dana provedenog u nekom od predškolskih programa, pojašnjavaju iz orzanizacije Save the Children.

Komentari

Kako to nas Učiteljica u Kantonu ima 800 od dosade u Zbornici jedna drugoj cupamo Obrve cupamo Vunu Depiliramo se ispod Pazuha jeli tako HDZ ekani a vi govorite nema ko vodit Predškolski odgoj itd.

to je rezultat adeze uhljeba
jeli ližete jedna drugu kad su rupe u u poslu pa su mokre rupice

Dok tata sa radi prehranjiva nasu obitelj, odakle nam novac jos i za vrtic

Brojna djeca kreću u školu bez dana predškolskog programa

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari