Rezultate istrage što skorije iznijeti javnosti

ljubuski.info

Povodom tragičnog događaja u policijskoj postaji Ljubuški i nedavnih medijskih natpisa vezanih za Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije, oglasio se ured za informiranje HDZ 1990 ZHŽ.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Javnost rada jedna je od temeljnih značajki djelovanja policije u državama s demokratskom tradicijom, i način rada kojemu trebamo težiti. Upravo iz tog razloga, a svjesni uloge i značenja odnosa s javnošću, mislimo kako tomu trebaju težiti i naša ministarstva.

Bez bitnih pomaka u kvaliteti komunikacije i promjeni stila komuniciranja odgovornih osoba u pojedinim ministarstvima i policijskih službenika s medijima, a posredno i s građanima povjerenje istih u tako bitne institucije i dalje će slabiti.

S obzirom na velik interes javnosti o radu MUP-a ZHŽ u svim njegovim segmentima, a s obzirom na događaje kojima se u posljednje vrijeme bave mediji, a naročito posljednjeg slučaja koji je imao tragičan ishod, smatramo da se rezultati istrage, kojoj je u cilju utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja moraju što skorije iznijeti javnosti.

Jasno je kako MUP ne može odgovoriti na pitanja koja se odnose na povjerljive informacije ili pitanja koja krše usvojenu politiku institucije, no uvjereni smo da se odnosi s novinarima, a posredstvom novinara i s građanima, mogu i moraju podići na veću razinu.

Loše postupanje kod događaja od posebnog interesa, bilo da je riječ o natječajnim procedurama ili okolnostima u kojima je bilo ljudskih žrtava, očituje se izostankom pravodobnih i službenih informacija sredstvima javnog priopćavanja što otvara put špekulacijama, neprovjerenim informacijama i svemu što ruši ugled i integritet tako bitne institucije, a time i povjerenje građana.

Izražavamo žaljenje povodom tragične smrti mladića i nadamo se da će javnost biti pravodobno obaviještena o rezultatima istrage.

HDZ 1990 ZHŽ

Glas naroda

Kao stranka ugasite se sto prije.Gadljivo.

Jeste se oglasili 2009 kada je bio ubijen navijac Sarajeva u Sirokom Brijegu..tada ste bili na vlasti...Gaspar i kompanija..i njegove bisniz kartice na racun Mup..

navijac sarajeva je dobio sto je trazio.u bilo kojo normalnoj drzavi bi ondje bilo puno vise propucanih.meni ga je zao samo zbog roditelja,a nije bio nejak da nije znao sta radi.vezat ovo sto se je dogodilo u sirokom i u ljubuskom je bezobrazno.

E stvarno ako se ti sjecas 2009 i navijaca sarajeva,pravi si biser..pa svi gledaju prema naprijed a ti nas opetv vracas 10 godina unazad..bravo majstore..bolan ne brukaj se,bolje ne komentiraj ništa nego svašta..

Ivica Gašpar se javlja. Ubili navijača u Širokom Brijegu u njegovu mandatu, oni ga zvali on na Antoneli Primorčevoj bio. Nosite Sotona, tebe i tvog ujaka Markana Zelica i izdi[ * neprimjereno * ]cu Caju Nižića.. Niste ženska vidili od kad niste na plaći državnoj, pa vi ste nesposobni i [ * neprimjereno * ] jer sve što ste ukrali, potrošili. Djeca će vam gladna kruha biti jer ne znate zaraditi, ako nema ukrasti, glasujete sotono.

evo gaspar se obuzdo a sta cemo sa cosicem.
cosic bogoveti jase ko da mu je 20 godina. :
hehehe

Tko se ne iskali u mladosti hoće u starosti..hahah..neka se ljudi vole a ne svađaju

Devedesetka se ne smije javiti da se ne znam što dogodi

zanimljivi su komentari skretanja teme sa onog što je aktualno komentirati, neznam kako bi se dovela u vezu priča o tomu da je navodno jedan ugledni hdzov ministar silovao i prostitutke birvaktile ...kažu navodno on zna je li ili nije....kritičko mišljenje i uvažavanje je davno reklo laku noć . Nismo mi demokracije vidjeli

Najlakše je sidit u udobnosti vlastitog doma i osudjivat ko je kriv. ..Bog ce sudit niko drugi

Ivica Gašpar, Cajo Nižić/[ * neprimjereno * ]čić koji mekeće ko jarac kad nema funkcije, Markan Zelić/ispičutura, Radojko Nižić/ukrao stan od branitelja, Ivica Nosić radi za OSA BIH/cvika ljude da preživi i to je naša budućnost. Neka nama ovih na vlasti da ne dođu ovi gore pobrojani, [ * neprimjereno * ]avci..

Gdje radi taj što cvika za osu?

na terenu

Tko je Marjan Zelić, di je uposlen?

Tko je Markan Zelić,di je uposlen?

zar je netko bio u stanu ?

tko je prije Radojka Nižića bio u tom stanu ?

Ej moj ministre Bizonu stvarno ste dno dna silne kamere po putovima a nemate di tribate viste skoro svi za KPD Zenica fuj

Zar se netko cudi dogadjanjima u policiji?Vodi je bizon koji cak nema ni inteligenciju bizona!Jedina slicnost sto isto jedu i napajaju se! A pokrovitelj mu barbetina koja nakon boce viskija u mediteranu psuje i prica koga treba ostaviti bez posla jer nije clan kradezea!

Pozdrav Braci u M U P u šta blejite protiv Gaspara on je za svog mandata Drastično povisio plaće u MUPu a tamo vi ....

pa zamisli kad je i sam načelnik govorio o crnim danima u mupu, prostituciji i kriminalu...javno na tv, gdje to ima

Izgubljen jedan mladi život, a oni skupljaju političke pojene ,[ * neprimjereno * ]vo jadno i sramotno. Da imalo imate obraza i kulture ne bi ovo priopćenje objavili,isti ste kao i ovi koji nisu dali ostavku nakon ovog događanja. Zapovijednik policije i Ministar MUP-a ZHŽ istog trena su trebali dati ostavku. Propusti su napravljeni pročitaj te pravilnik kakao se neko stavlja u pritvor i sve če vam biti jasno.

Kako ti znaš da su napravljeni propusti ? možeš to potkrijepiti ili bubaš napamet čisto da nešto napišeš. Demokratski standardi su povjerenje u rad institucija ako one to povjerenje opravdaju i zato je u interesu MUPa da se očituje.Gdje vidiš kupljenje političkih bodova na tragediji? Kako možeš biti uvjeren u nečiju odgovornost za ostavku ? Po čemu se ti razlikuješ od jednih i drugih osim ako nisi vidoviti Milan pa da znaš šta se dogodilo. Daleko smo mi od kulturnog društva koje raspravlja argumentima

"Ipak" bi ti trebao znati pravilnik o stavljanju ili lišenju slobode osobe i ostavljanja u pritvor jer si bio dio te ustanove. U članku koji je objavljen prija, piše lijepo da je se pokojnik obijesio vezicom iz trenerke. Dali se može dozvoliti nekome da se stavlja u pritvor a da mu se ne oduzmu stvari i predmeti sa kojim može ,sam sebe ozljediti i nekog trećeg provijeri u pravilniku. Možda si toliko intelegentan da ne znaš ni da postoji pravilnik možda? Svako oglašavanje i svako lešinarenje i dobivanje (gubljenje) poena na smrti nekog a pogotovu mladog života je za mene nedopustivo i sramotno. Vi kao politička stranka se svakako pretvarate u trač stranku bez morala.Ostavku treba dati svatko pa i ministar ako se nije držalo zakonskih naputaka ili zakona, jer njegovi podređeni nisu radili po zakonu. Sa takvim pristupom kao sto vi pristupate bićemo još dalje od demokrackog društva jer vi objavljujete i tražite nešto a istraga nije završena samo da bi dobili koji bijedni glas. Ja se razlikujem od tebe i takvih jer nisam politička sluga niti sam stranački potrčko što ti jesi u svakom slučaju to se vidi iz tvoji navoda! Ja sam ne stranačka osoba koja realno pristupa nečem i koja vijeruje u demokraciju.Demokracki standardi ? što su to po tebi vijerovanje u instituciju, možda da možda ne ali mislim da ti nisi nikad bio za demokraciju jer tebe ne bi bilo u nikakvoj istituciji, da su demokracki stadardi na snazi. Ja nisam vidoviti Milan ali sam siguran da će te vi poslije izbora doživjeti krah.

Pa šta sad treba šutjeti o tomu? Ti poštivaš ta pravila da ne lešinariš? Odakle ti pravo uopće biti tako bezobrazan da sebi dopuštaš osvrt a drugima ne?

Ja prvo nisam bezobrazan nego realan i ne gledam očima kao sluga jedne stranke ili slično kao ti. Iz tvog odgovora se vidi kojoj opciji pripadaš i što vam je cilj dobiti glasove na tuđoj tuzi sramota neka vas je stid. Pusti te tužiteljstvo da uradi svoje, onda stavljaj te priopćenja a ne ovakao vi već znate što će biti pa reakcija. Da nažalost ti se ravnaš po svome bivšem šefu i ministru pa misliš da će biti neki tajni kao što je on to radio sa gorivom itd..

Onda mu treba i hlace skinuti prilikom privodjenja da se ne bi o nogavicu objesio.

Djema izicu, srami se. Fuj

ko je taj đema ižić daj konkretnije napiši objektivno-čapljina

Rezultate istrage što skorije iznijeti javnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari