Široki Brijeg prednjači u razvitku

ljubuski.info

U okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu" danas se u Širokom Brijegu održava javna tribina na kojoj će, uz građane, govoriti i Lars Gunnar Wigemark te veleposlanik Poljske u BiH Andrzej Krawcyzk.

Nakon obraćanja poljskog veleposlanika Andrzeja Krawcyzka koji je kazao kako Široki Brijeg smatra duhovnim glavnim gradom Hrvata u BiH medijima se obratio i Wigemark.

Duhovni glavni grad Hrvata u BiH

Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je biti u Širokom Brijegu povodom aktivnosti koje provodimo u lokalnim zajednicama. Cilj je razgovor s običnim ljudima, građanima, načelnicima i gradonačelnicima, a evo danas se, nažalost, nismo sreli s gospodinom Kraljevićem jer ima ranije preuzetih obveza, rekao je na početku svog obraćanja u Širokom Brijegu Wigemark.

Lokalne zajednice su one koje će imati najveće koristi od EU integracija, nisu razlozi samo predpristupna sredstva i fondovi nego i to što će lokalne zajednice vidjeti i korist u oblastima školstva i zdravstva, a to će pomoći i ljudima da ostanu živjeti ovdje, tvrdi Wigemark.

S nama su danas u društvu i različiti eksperti i konzultanti, ljudi koji imaju iskustva po pitanju eu integracija. Moram spomenuti da bi okviru inicijative trebali vidjeti konkretnije rezultate onoga sto smo radili u oba entiteta, još bih napomenuo i da sam impresioniran kad vidim dinamiku lokalnih zajednica u BiH, a poznato je da Široki Brijeg prednjači u razvitku kad su u pitanju općine u BiH, zaključio je Wigemark u svojem uvodnom obraćanju na početku javne tribine kojih je planirano 15 na razini općina u BiH.

Glas naroda

Ma kakav Široki?!?! ZENICA prednjači. Otkad su naručili filc dizne od drugog proizvođača i dali remont drugoj firmi (koji je skoro gotov) ZENICA JE POSTALA NAJVEĆE INDUSTRIJSKO ČUDO 21. STOLJEĆA.

Idi u Poljsku Bidonu jedan jeli znaš kako su nastali Tajkuni i Privatizacija izrabljuju ovu sirotinju što radi kod njih ali Sreća Narodna sve se snima arhivira diče Djavo po svoje brze nego mislite Oteto Prokleto

Čuj "duhovni glavni grad"!
Čast mnogim dobrim i poštenim Briježanima i Briježankama kojih uistinu ima, no nigdje nisam vidio toliko zombija koji nemaju ni trunku idealizma, koji su čisti materijalisti i srebroljupci i koji bi prodali i vjeru i Domovinu, i rođenog ćaću za Judine škude.
Jadni mi ako nam je to duhovni glavni grad..
Nigdje morlački mentalitet nije toliko jak ko na Širokom.
Njima je potreban kolektivni tretman liječenja, a onda duhovni tretman učenja što je duhovnost, osobito katolička.
Materijalisti veze nemaju s duhovnošću i nije se dobro sprdati s time.

ako su udbaši duhovni ljudi
onda je široki grad duhovni
na kvadratni metar širokoga
u prosijeku je dva udbaša
a mislim da sam malo reka
zato se široki i razvija
jer je ovu ničiju udba napravila
jel tak il ne tak širokobriježanski udbaši

ovo je izjavljivao kad je se najeo janjetine u borku a da oproba ostat malo vidio bi koji je jad od grada i pojedinaca

Pa ovaj je bunike jeo prodjite kroz centar kuce se Ruse njemu je dobro ima veliku placu i plasira lazi kod nas je uspješno 2 posto kriminalaca koji su bogatstvo stekli na radnicima i varanju drzave hvala bogu pa ima EU da nema jos bi biceve vratili za robove

Najprije su nam.oteli sjediste zupanije na lopovski nacin,onda ljubuskom oduzet status grada a dan sirokobriskoj rupetini, a onda kradu i zupanijski proracun (koji se inace dijeli po postotku broja stanovnika u sve 4 opcine ) gdje ljub i sb trebaju dijelit 33%, AL NIJE TAKO..jednom selo uvijek selo,dzaba im statusi, ne mozes preko noci od selendre napravit velegrad

Široki Brijeg prednjači u razvitku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari