Zatraženo produljenje pritvora za šestorku

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijeg zatražilo je produljenje pritvora za šestoricu osumnjičenika u akciji "Gastabajter" zbog sumnje počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedopuštenog držanja oružja i odavanja službe tajne.

O osnovanosti prijedloga odlučit će Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ZHŽ.

Kako je kazao Aničić, produljenje pritvora za osumnjičenike Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) zatraženo je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi mogli nastaviti sa činjenjem kaznenih djela, dok je za T.P. (39) zatraženo produljenje pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Osumnjičenici Ž.M., T.I., I.A., J.P. i T.P. se nalaze u pritvoru od 26.4.2018. godine, a I.K. od 28.4.2018. godine.

Ž.M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama sa područja Ljubuškog.

Pored toga, pripadnik grupe J.P. se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

Županijsko tužiteljstvo će nastaviti kontinuirani rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ova kaznena djela.

Glas naroda

Vrlo Teška Situacija

triba radit na veliko da moreš policiji platit proviziju

Zatraženo produljenje pritvora za šestorku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari