Poljoprivrednici zaprijetili masovnim prosvjedima

ljubuski.info

Za ponedjeljak je zakazana hitna sjednica Vlade Federacije. Na dnevnom redu treba se konačno naći program isplate poticaja za treći kvartal prošle godine koji je, podsjećamo, resorno ministarstvo uputilo u proceduru prije više od mjesec dana, priopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH.

Radi se o 11,5 milijuna KM koliko država duguje mljekarima i ovčarima već skoro devet mjeseci. Radi se o sredstvima koje su spremne za isplatu i čekaju samo da program bude usvojen na Vladi.

Iako je sjednica zakazana, u javnosti su se pojavile glasine kako bi neke od stranaka mogle bojkotirati sjednicu i nastaviti s blokadom izvršne vlasti. Ako su glasine točne, želimo unaprijed obavijestiti sve ministre da ćemo sve one koji ne dođu na sjednicu smatrati neprijateljima poljoprivrede.

Poljoprivrednici nemaju vremena čekati riješavanje stranačkih nesuglasica u Federaciji. Nas ne zanima ni politika ni kadrovska rješenja u federalnim institucijama. Mi samo želimo ono što nam pripada. Poljoprivrednici uredno ispunjavaju svoje obaveze prema državi. Država treba ispunjavati obaveze prema nama.

Možda bi uvaženi ministri trebali ostati bez primanja devet mjeseci da shvate našu situaciju. Nažalost, oni čak i ako ne dođu na sutrašnju sjednicu, uredno će primiti plaću za svoj nerad. Upozoravamo sve one koji se sutra ne pojave na sjednici da moraju biti spremni na masovne prosvjede poljoprivrednika: i to ispred središnjica stranaka koje će biti izravni krivac za eventualno neusvajanje programa, a koje smo spremni držati u blokadi sve dok ne prestanu voditi predizbornu kampanju preko naših leđa, stoji u priopćenju Udruge poljoprivrednika Federacije BiH.

Glas naroda

Najbolje poticaje davala je ona stranka Radom za gubitak!

Je kome je

treba ukinuti poticaj

Braci Culjak perisicima i gospojama krsnim

Ovo proljeće mi naj više miriše na REVOLUCIJU Ajdete u polje i frezajte nije vaše da mislite

Poljoprivrednici zaprijetili masovnim prosvjedima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari