Braniteljima stiže podrška sa svih strana, dan osamnaesti

ljubuski.info

Kad se pomislilo da će branitelji u šatoru napokon  ispratiti jednu rijetko mirnu noć, pred zoru su vjetrovi napravili smjenu.

Okrenulo na jugo, cijeli šator počeo podrhtavati da bi ga branitelji jedva obuzdali i skroz uokolo utvrdili kamenjem.

To je trajalo sve do ručka, sve dok se napokon nije sjelo za puru i lučanicu.

Krenuli su komentari, netko reče:
Malo je falilo da nam ga vjetar, neplanirano prije vremena, odnese ravno pred općinu!

Branitelji nijednog trenutka nisu ostali bez moralne i materijalne pomoći naših simpatizera i stalnih podupiratelja.

Ipak nas žalosti činjenica što mnogi podupiratelji ne žele da im se javno zahvaljujemo, pitamo se, u kakvom to vremenu živimo?

Je li moguće da politički moćnici, pored kontrole nad mnogim medijima koji ne smiju pisati o braniteljskim aktivnostima iz šatora na Bijači, žele imati kontrolu i nad uglednim pojedincima koji su nam na bilo koji način naklonjeni?

Evo, skupina naših  simpatizera iz dijaspore traže da javno objavimo broj našeg žiro računa;

zamolio bi predsjednika
zabravljeni branitelja
da se uslika sa papirom računa
vašega konta
mi protjerani želimo vam novčano pomoći
mi vas nikad nismo zaboravili

Unaprijed zahvaljujemo svima, koji su prepoznali naše zahtjeve prema vladajućima i opravdane aktivnosti. Mi smo bez novčane podrške političkih stranaka, niti im se želimo prikloniti. Zahvaljujemo svima na novčanim uplatama kojim se radujemo, kao što se radujemo proljeću i našim ciljevima.

Branitelji posebno zahvaljuju tajanstvenom duhovnom i moralnom podupiratelju, čije poruke redovno primamo.

Te nam mudre poruke podrške i savjeta, griju srce i dušu, kao što nam nakon hladne noći grije kosti logorska vatra na Bijači.

Svaki put kad primimo jednu takvu poruku, imamo osjećaj kako je taj naš tajanstveni prijatelj stalno među nama, tražimo ga pogledom oko sebe dok se grijemo uz vatru, nastojimo ga prepoznati u polumračnom šatoru kako u miru sjedi i sve nas pažljivo promatra.

Poruke našeg tajanstvenog prijatelja svaki put započimaju istim riječima:

Izdržite Branitelji naši, Vi ste kao ruža Jerihonska u pustinji nepravde, koja vapije za kapi vode!

Nakon ovih uvodnih riječi svaki put slijedi poruka, važna poruka za svaki pojedini trenutak u kojem vapijemo za mudrim savjetom  podrške ili kritike.

Nedavno smo u šatoru odlučili prihvatiti svaki "lavovski" mudar prijedlog, koji se pojavi među nama, odlučili smo ga slijediti.

Kratko nakon toga stiže nam podrška tajanstvenog prijatelja, koja glasi:

Armija ovaca, koju predvodi lav, poraziće armiju lavova, koju prevodi ovca!

UZB

Glas naroda

Dakako nego da se ukine ko prima a u ratu nije bio ! Il jos lakse ako nema para za prave branitelje onda nek lazni vrate pare sto su pokrali i vec ima i viska

Pozdrav prijatelju Boti i za njega jedna molba reci javno koliko si dao para za svoju invalidninu i kome koju ti je revizija ukinula budi pravi voda i reciga Pozdrav Prijatelju

svi mediji adezea blokiraju informacije o zaboravljenim i prevarenim braniteljim -nije pošteno

srećom gugl nije pod njihovom kontrolom

provjeri na internetu di je jurmanovac bija za vrime rata
možda je bio uhljeb adezea

Provjereno bija u Austriji kao maloljetnik išao u školu osnovnu

Tresu se stolice i privilegije adezea.Nastala panika neki će izbore čekat na granici na orahovlju.Ako izgube izbore onda brišu u ljepu njihovu.

Za "Maju" UZB je podržao dr,stomatologe i njihov sindikat prvi dan!

Ko je stvorija HDZ i covica vec branitelji sa djavlom tikve sadili sad im od glavu pucaju. Dat ce vama vas covic malo para da se usutite I poklopite usima do iduce pobune. CAST IZUZECIMA

Da žalosno je da je na ovoj slici ovih zaboravljeni su članovi HDZ BiH I HDZ 1990 i sad ih ostavili na cijedilu njihove vođe. Nažalost moji zaboravljeni vi ste stvorili i dali ovlasti i Čoviću i ostalim bezosjećajnim osobama koje se bave politikom. Ti su vas političari izdali kako i neće kad njih samo interesuje novac i moć, tko ste vi? glasačka mašinerija po potrebi. Zašto ne postavi te pitanje i ne izađete u javnost tko su osobe koje uživaju vojne povlastice( invalidnine,odličja) a nisu vidili rata ,tko su osobe koje uživaju zapovijedne mirovine a nikad nisu bili zapovijednici,tko su ti koji su im potpisali,zašto su potpisali baš njima,i još jedno jako važno pitanje tko su osobe koje imaju invalidninu i mirovinu iz R.Hrvatske ( njih ima jako puno) a rata nisu vidjeli, sve su to pitanja koja treba riješiti. Do kad će dezerteri i oni koji su njiman potpisali mirno spavati i uživati dok se vi smrzajete i gledate kako preživjeti. Što je još gore ti isti daju vam političku podršku a oni su za sve krivi svojim lažiranjem potvrda, koje su pravili za novac.

Nije nas ostavila stranka .Mi smo otišli iz stranke zbog lopovluka iz stranke i moralnih razloga.Nećemo snosit posljedice tuđeg lopovluka jer znamo da će pravda doć.

Mi smo stvorili državu koju vi pljačkate. Amen!

Molio bih Dragu il Franu da napišu koliko su dobili novaca od Zukana Heleza a znam pouzdano da su dobili i gdje je taj novac?

To te brine a nije koliko ti dnevno požderu i obloču profesionalni nosači vinaca koje narod plati.

A tebe to ne brine? Pa pitam se zašto??? Al vi ste šator istine a istine nigdje i sad se poistovjecujete s političarima vi bi trebali biti drugačiji od njih zar ne?

Brine samo je razlika što ovi otimaju narodu a ovi se bore da prižive
Ovi su po bunkeru gnjili a ovi u minhenu bili.

To je točno,al oni nesmiju bit kao ovi moraju reci točno sto su dobili, koliko i od koga il su isti kao i ovi čim nešto krijes nema vise istine jel tako?

Nemoj lagat bolje ti je!!

Zašto skidate logično pitanje? Ako je šator istine neka onda kažu ljudima istinu. Ponovit ću pitanje koliko su dobili para od Zukana Heleza? A vi sad opet skinite pa recite kako je to HDZ blokira ma dajte!

Mi smo spremni za Dragu i Franju staviti ruku u vatru, zbog njihova poštenja smo kroz sve godine na okupu.
A, ti da si samo nekada bio na našim sastancima saznao bi od njih za svaku marku koja je stigla među nas i gdje je utrošena.
Srami se!

Odgovorio je Drago javno na tv u sučeljavanju sa Patkovićem.

Za ovog pametnjakovica Bih .. nemoj huskat i sirit ne istinu ,tko im je dao para tko ?? Napisi punim imenom tko kome koliko?? Otidji dole pa pitaj i povedi tog navodnog sto je dao pare !!

Koji to vi ste stvorili drzavu vas 30 ma nemoj što nereče aj ne prkeljaj majketi

Bog dragi je uz vas i pravdu izdrzite...molimo za vas...

dali je iko ikada prikaza račune
od hafeze stranke
koliko su donacija dobili od dijaspore
faša opravdanja tko je jamija jamija
što ih god više napadate vi lažni
dijaspora će im više slati
jel tak il ne tak neka kaže moralna vetrikala
fra sluge hafezeove

Ovca je najbolji kad je hrana na stolu,..,.,.,,.,besplatno,.,.,.,svi se smiju ovci ,.,.,.,.,.,.,.,nitko ne jede,.,.,.,.

nešto pratri šute o baniteljskim prosvjedim ili čović ravna pratrima
ili ja ne čujem dobro šta rekoše o braniteljskim prosvjedim
koliko je adeze opuha narod i napravio viletina privatnik a fragola i deno rade non stop za adeze moraće i branitelji doć kartat i nešto pojest dok je pauza blokade puteva

Dodiga pratra veoma brine (noćima ne spava) iseljavanje župljana i ozbiljno razmišljam o prekidu koalicije sa dobročiniteljima Dragoljubom i Nevenkom.

Evo ga izbjeglica preša u ilegalu, lociran detektiran još ne izručen

kod nas je dobro u bosni već vlast tuče branitelje ne trebaju im više
izetbegović treba evropsku fotelju ova nacionalna mu slaba jeftina
oće da proda svoje stado u uniju da robuju a on da stoluje
već viđeno u rvackoj

do čega nas dovedoše ovi kaže jedna baba od kad dodjoše ustaše sve usr..e

Moj tata je bio u ratu i borio se kao i ovi u šatoru. 60% invalid i dobio penziju od 90km.zaposlio se jer trebali smo od neceg život i ukinu mu i tih 90km.da sutra zarati bas me zanima tko bi išao u rat.gledajući šta su naši s tim dobili niko nebi pošao u rat.nemislim na novac,nego nisu dobili ni mrvicu poštovanja kamoli nešto drugo.nego ako nedaj Bože nekad zarati idemo u Njemačku ili bilo di drugo pa kad se vratimo sredimo mirovinu pukovnika ko drugi

Nema potrebe da se mi branitelji djelimo i svdjamo da je se islo posteno devedesetih godina.Politika nas je podilila i to i danas radi .Molim sve branitelje da se ne vridjaju na osobnoj razini.Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili....

Braniteljima stiže podrška sa svih strana, dan osamnaesti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari