Najavljene jače inspekcijske kontrole u svim županijama

ljubuski.info

Na inicijativu direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisa Ajdinovića u utorak je u Sarajevu održan sastanak direktora i predstavnika Federalne i županijskih uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojske, Tuzlanske županije, Županije Zapadno-hercegovačke , Bosanskopodrinjske županije, Hercegbosanske županije, Sarajevske županije i predstavnika ministarstava iz Srednjobosanske županije i Hercegovačko-neretvanske županije, u kojima nisu formirane županijske uprave za inspekcijske poslove.

Na sastanku su analizirani podaci iz Izvješća o pojačanim inspekcijskim nadzorima u okviru suzbijanja sive ekonomije na području svih županija u Federaciji BiH, koji je usvojen na 134. Sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, održanoj 11. siječnja 2018. i objavljen na web stranici Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Nadzori su realizirani u organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove putem mještovitih timova federalnih i županijskih inspektora u razdoblju od 2. listopada do 22. prosinca 2017. Rezultati su ocijenjeni pozitivnim, te je utvrđeno kako će inspekcijske aktivnosti usmjerene na borbu protiv sive ekonomije, naročito suzbijanja rada 'na crno', rada bez odobrenja nadležnog tijela i neizdavanja fiskalnih računa, biti nastavljene u kontinuitetu, u skladu sa zaključkom Vlade FBiH.

U tom kontekstu je utvrđen i prihvaćen Plan rada pojačanih inspekcijskih nadzora za razdoblje od ožujka do srpnja 2018.

Sudionici radnog sastanka su iskazali zadovoljstvo uspostavljenom koordinacijom i radom inspektora na terenu, te razmijenili mišljenja i prijedloge za daljnje unaprijeđenje suradnje, kako u vršenju inspekcijskih nadzora radi poboljšanja stanja u oblastima rada, tako i u zajedničkom djelovanju u smislu poboljšanja i usklađivanja zakonskog okvira za rad inspekcijskih tijela.

Dogovoreno je da Federalna uprava za inspekcijske poslove, shodno uočenim nedostacima u materijalnim propisima koji se odnose na borbu protiv sive ekonomije i druge oblasti rada, ponovo inicira prema resornim ministarstvima i drugim nadležnim tijelima izmjene i dopune zakonskih i podzakonskih akata, priopćeno je iz FUZIP-a.

Glas naroda

Tužiti tužitelja na višim instancama u slučaju donošenja odluke o neprovođenju istrage, jer tu ima dokaza za pokretanje

Kad će inspekcije u Parkove zbog vodne dozvole

nestalo para ponova u akcoju a staje snasim placama 3 godine i jos dobiveno na sudu i promijene firmu

Naprijed Federalci dosta je javasluka nad ispacenim radnicima

Samo naprijed, zatvoriti ovo još malo šta radi u Hercegovini, zaposliti ove izbjeglice,mi svakako odnosno u Njemačku.90 pošto Bosne radi na crno, mi ćemo to nadomjestiti ima nas. Sve za vladajuću oligarhija. Crkni narode,tako ti i treba.

Kad će inspekcija lažnih diploma lažnih branitelja lažnih upravitelja lažnih drž.službenika , to riješite pa onda udrite po ovim sitnim pilićarima...

hercegovina radi .bosna se gradi.u sarajevu jos se racuni pisu olovkom na bloku .a u hercegovini se naplacuju kazne.

Ti očito nikad dalje od ljubuškog nisi iša pa mlatiš adz parole o ugroženosti i otome kako bosna živi od škutorije,a sav uplaćeni porez u žzh je manji od jedne sarajevske općine.

zakoni su namjerno komplicirano napravljeni da ova banda more doć i oderat kaznu zbog pravopisne greške.Pošto imamo tri jezika uvik si u prekršaju

Najavljene jače inspekcijske kontrole u svim županijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari