Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški u posjeti Londonu

ljubuski.info

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški prim. dr. Srećko Matić te glavna sestra hospicija Centra za palijativnu skrb pri Domu zdravlja Ljubuški Marijana Mucić, početkom mjeseca su boravili u Londonu na studijskom putovanju UK Palliative Care System Study Tour, pri sveučilištu Imperial College London, gdje su se upoznali s radom uglednih institucija koje djeluju na području palijativne skrbi.

Uz predstavnike Doma zdravlja Ljubuški na ovo studijsko putovanje išli su i predstavnici Domova zdravlja u Metkoviću i Dubrovniku, te stručnjaci s područja palijativne skrbi iz Zagreba.

Iz Metkovića su išle članice budućeg mobilnog palijativnog tima u Metkoviću, viša medicinska sestra Marija Šiljeg i spec. internist dr. Antonija Šušnjar, zajedno s ravnateljem Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem, dok su u ime Doma zdravlja Dubrovnik išli ravnatelj Branko Bazdan te glavna sestra Vedrana Iveta. Iz Zagreba su išli Marijana Braš te Veljko Đorđević.

Posjet medicinskim centrima palijativne srbi u Londonu obavljen je u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Predstavnici domova zdravlja iz Ljubuškog, Metkovića i Dubrovnika posjetili su hospicije St Raphael’s Hospice, Royal Trinity Hospice, Ellenor Hospice, centar za oboljele od raka Maggie’s Cancer Care Center, bolnice Royal Marsden Hospital i St Mary’s Hospital gdje je Alexander Fleming otkrio penicilin te su sudjelovali na edukativnim predavanjima radnika u palijativnoj skrbi.

U sklopu studijskog putovanja upriličen je i posjet zdravstvenoj ustanovi Trinity Hospice.

Matić je posjetio humanitarnu ustanovu za oboljele od raka The Royal Marsden.

Nekoliko detalja s posjete u Kentu

Upriličen je i posjet najvećem centru, St Mary’s Hospital. Maggie’s Cancer Care Center je pokrenula osoba koja je umrla od raka te je po njoj centar i nazvan. Njen muž je nastavio s projektom te takvih centara danas ima 22. To nisu tipični zdravstven centri. Pacijenti u njih mogu doći kad god i koliko god često žele, svakog dana, bez ikake najave. U njemu radi medicinsko i nemedicinsko osoblje, a medicinsko osoblje je potpuno atipično shvaćanju medicinskog radnika. Nitko ne hoda u uniformama, sve medicinske sestre obučene su u normalnu odjeću, ne razgovaraju o bolesti već je sve okrenuto boljem životu, druženju, imaju radne terapeute, nastoje se što više zaokupiti aktivnostima.

Naši predstavnici su dobili certifikate Imperial Collegea o uspješno završenom studijskom putovanju na temu palijativne skrbi.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Može još malo odat ....

Hodace dok ga bude volja i sa sobom vodit onu ljepoticu marijanu da london vidi šta direktor ima a ti samo piši hehe

Bravo, posto ce se na ovim prostorima samo umirati(vani se radi)neka vide kako u inozemstvu izgledaju te ustanove.

U zadnje vrijeme se matic previse promovira. O cemu se tu radi??

Plaća a cilj je načelnik

U krivu su ovaj puca na više hahah jadan ti

Fino je vidjeti da se imamo s čime porediti sa modernim svijetom. No i druge
segmente zdravstva i života treba također razvijati. Neka na tome radi vlast
(načelnik i brojni ministri ) za to uostalom primaju velike plaće i uživaju beneficije.

Disu pare ........lopove.....o cijem si trosku isao u london muljatoru stari ko te nezna skupo bi te platio fukaro jedna .

Samo da te pitam dali si sad skretnicar idali ti trebam dati 1000 km Sram te bilo [ * neprimjereno * ] jedna a ne doktor

Disu pare ........lopove.....o cijem si trosku isao u london muljatoru stari ko te nezna skupo bi te platio fukaro jedna .

O tvojim parama putova hehehe

Hebali vas staracki domovi i hospiciji ja svoje roditelje ne dam iz kuce dok sam ziv ako mene moja djeca ne budu htjeli ima popit ko general

babi tebi nema nego do tikiruše, hhahaha i m. vrata

Primjeniti u praksi TOM-ove i glavarine uvesti KPI..uz vec najavljene standarde od AKAZ-a.To je pun pogodak,e onda na temelju KPI umanjivati i uvecavati glavarine,te otvoriti komunikacijske kanale kako bi culi sto pacijenti misle i na taj nacin poboljsavali uslugu.

Sramota za HDZ iznevjerili ste Europsku uniju koje vidija ići u Neprijatelljski London

Da su svi vrijedni i da imaju empatiju kao Marija Mucić ovaj svijet bi bio puno zdraviji i ljepši za živjeti.To je osoba koja je ugradila sve svoje vrijeme za zdravstvenu pomoć drugima.Da Bog da više Marijana i da umukne što više ovih poganih jezika.

Vala umukno i tvoj izgleda al dojnji!

Kako su njih dvoje mogli ići skupa kad ova Mucićka govori svaku pogrdu na direktora.

Jadnog grada kad se ponosi sa umirucim a ne sa zivotom i radjaonom

zašto brišete moje komentare?
Zekani jedni !
oh uvridih plemenitu životinju

Nemoj zaboravit svratit u Luje kad podjes nazad kupi od tih para sta su ti dali zeni i kcerkama oblekicu

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški u posjeti Londonu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari