Na mostu vozilo umalo upalo u Vriošticu

ljubuski.info

Noćas, nešto iza ponoći, na mostu preko Vrioštice, na Berišu, samo je sreća i Nebeska sila spasila oca i dvoje male djece od tragedije!

Što zbog magle, što zbog nepostojeće ograde na mostu, a i zbog vozačkog nestašluka auto je završilo, njihajući se na samom rubu mosta.

Čitatelji javljaju kako su mještani začuli vrisku male djece i odmah pohitali u pomoć. Srećom djeca puno toga nisu bila svjesna, uveli su ih u toplu kuću i probudili drugu djecu s kojom su se igrala dok je vani trajala borba vaganja živaca na rubu mosta preko hladne Vrioštice.

Uz napore mještana, nakon što je sve završilo dobro, netko je kazao kako je dobro što djeca sve ovo nisu morala gledati, a drugi u šali dobaci i ovako reče: Ovo se djeci nesmije ni spominjat dok ne budu punoljetni!

Općinske su vlasti, prije nekoliko godina, mještanima izrazili ozbilajn interes za postavljanje branika na mostu. U nekoliko su navrata dovodili stručnjake s Građevinskog fakulteta u Mostaru, koji su vršili promatranje, uzimali mjere i crtali navodni projekt za ogradu mosta.

Most, znan kao Ćuprija na Brodu, je miniran u drugom svjetskom ratu, kako bi se spriječilo nadiranje partizana iz Vrgorca. Partizani su ga popravili i na most stavili betonsku ogradu, ali je ista srušena 60-ih, kad je, zbog širine bagera, koji je sudjelovao u čišćenju i produbljivanju korita Vrioštice morao preći most. Od tada je most takav kakav je.
Već odavno je napuknut i samo što nije pao i to na onu istu stranu na koju se trebalo noćas survati ovo vozilo, pred prošle izbore je obećano kako će ga se popraviti, ali se na to, nakon izbora zaboravilo.

Glas naroda

Sto niste izmjerili promile vozacu?
Ajd Kreso pisi malo o Troji okani se mosta

Bolan, meni se čini da je deka pala, hm deka pala inžinjeru građevine. Što mi nešto poznato.

Obecao Paponja popraviti most kao i sve ostalo...obecao meni posao u opcinskom poduzecu nakon izbora shvatim da je osim meni obecao jos trojici isto...toliko o njemu.

Slika korisnika Krešo

Nije obeća Paponja već Barbarić, posla nekog Musu, kad je taj vidio kako izgleda most čovik se uhvatio za glavu, i rekao na moje uši da to treba hitno sanirati.
Valjda im je smetalo što sam ja bio raspoređen za izbore na jedno krizno mjesto kao nezavisni promatrač i što sam im dao do znanje kako mogu samo preko mene mrtvog varati na tom biračkom mjestu, na to sam ponosan.
Kasnije sam saznao iz prve ruke da je to razlog, obećanj za saniranje mosta sam ja kriv.

Krešo

Znači ko je bio za Paponju bio je nezavisan, a ko je bio za Barbu bio zavisan. Bravo sokole!

lola dobra ti ova najbolja do sada
"za paponju neovisni za barbu ovisni"
jel tak il ne tak baš je tak

Slika korisnika Krešo

Nije ''tak'' izbjeglice!
Kao građanin bio sam za Paponju ali nisam uspio glasati.
Naime, moja mi baza nije uspjela osigurati dogovorenu zamjenu kako bi išao obaviti građansku dužnost na svoje glasačko mjesto (svi su morali hitno otići u Stolac zbog poznatih problema).
Ja se nisam želio ni trena micati sa povjerenog biračkog mjesta.
Barbariću sam progledao kroz prste kad se pojavio u mom vidnom polju unutar 50 metara, davao je instrukcije svom poktetnom stožeru.
Da se na tom mjestu pojavio Paponja, ja bi mu napisao prijavu, jer sam mu skrenuo pažnju da se taj dan nećemo poznavati.
A, sad me zanima ''jel tak' ili nije?

Krešo

Ne tak, najobicnija laz

Ajde ne sekirajte se, nije ništa orlova vika

To je nebriga našeg načelnika iz Vitine.

za ove komentatore što krešu napadaju neka jedan dan stanu na spomenutu cestu pa neka izbroje broj vozila što iz vašarovića, graba, grabovnika,lisica itd. prođu svaki dan da poprijeko u ljubuški dođu i stim da je dosta vozila neregistrirano, pa nek se onda jave

Postavite po dva stubića i riješen problem ali tu se ne može ništa hapiti

Kad mi dođe " trenutatak ispiracije", malo ću napisat o jednom koji uređuje portal i briše komentare koji njemu ne pašu. Kad budem 100% siguran, ko je.

vozačkog nestašluka?? Kako je usko,nepregledno i bez ograde pravo je čudo je da tamo još nitko nije upao

di su dežurni uljezi? jeli vam i za ovo kriv gospodin Ministar Zdravko Boras?

Debeli ministre opet sam sebi pišeš komentare.Nemaš ti škole, lako te je otkriti. Nemoj se ovdje liječiti, za tebe su nadležne druge ustanove.

Čuli sa građevinskog fakulteta radi ograde na mostu u berišu.

Ljudi moji onako ko na slici broj dva pala je deka uvenulom tako da nemojte mu dati u ruke da pravi most.

Najjače komentare daje gastarbajter minĆen bojna dok im oko kuće raste štir i trava zelena...vigec drugovi

Most treba sanirati hitno kao sto treba hitno odrediti zonu busa kraj vitinske osnovne škole ne da se vitinski piloti parkiranju kraj kapije osnovne škole ovo pišem da ne bude kasno

Šta je ovo. Gdje su komentatori koji su bili tu. Koji su sastavljali više od jedne proste ili prostoproširene rečenice. Nema ih. Šta se dogodilo.

stručnjake s Građevinskog fakulteta u Mostaru, koji su vršili promatranje, uzimali mjere i crtali navodni projekt za ogradu mosta??? Pelješkog ili?

Slika korisnika Krešo

Da, točno tako, prije pet šest godina, dolazi jedan gospodin sa Građevinskog fakulteta iz Mostara, uzima mjere mosta, pravi nekakvu skicu ograde.
Došao u pratnji gospođe koja radi u općini, - nju poznajem samo iz viđenja, često smo se sretali u ljubuškoj gradskoj knjižnici.
Ona je rekla s kojom namjerom dolaze, pa sam iskoristio priliku pokazati im podlokane nosače mosta, složili su se da i to treba hitno sanirati.

Krešo

treba viditi šta piše u općinskim knjigama
vjerovatno je bila sanacija mosta
ali tko će doći do općinske arhive
kada se čuva kao švicarske banke
barba je reka samo preko mene mrtva
može netko općinsku arhivu da pogleda

Koji si ti kreso umisljeni lik

ako ikada izgubi barba
izbore za gradonačelnika
gorit će općina i općinska arhiva
kao duhanska stanica
više tajni čuva barba u svojim arhivima
nego što ih ima američka cija
jel tak il ne tak melijonske tajne pronevjere

Ni vatre ni kise ljudska djela/nedjela izbrisat ne mogu!

Kak je ak nije tak pobjeglice

60-ih ????? Stvarno nije u redu da se nije napravilo SVI su imali dosta vremena

Krešo svakako ništa neradiš pa daj svaki dan po par kamenja i eto mosta

pajdo koliko si promila ima?

Na mostu vozilo umalo upalo u Vriošticu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari