Sindikati će tražiti smjenu Vlade

ljubuski.info

Prijedlog Zakona o Mirovinsko-invalidskom osiguranju u FBiH je neprihvatljiv, izjavio je u Sarajevu predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, najavivši masovne prosvjede ukoliko zakon ipak bude usvojen.

Bajramović je nakon sjednice Glavnog odbora Sindikata izjavio kako će u tom slučaju zatražiti smjenu Federalne vlade.

Zatražio je i da Vlada ponudi probne izračune mirovina prema novom zakonu, odbacivši tvrdnje njegovih zagovornika da će radnici imati povoljnije uvjete umirovljenja.

Bajramović tvrdi kako to nije istina, te da su predstavnici Sindikata to potkrijepili dokazima.

Prema njegovim riječima, zakon bi doveo do drastične razlike u stažu osiguranja i mirovinskom stažu, čime bi bili diskriminirani radnici – bivši branitelji.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH također je kazao da je od federalnog premijera Fadila Novalića tražio da povuče prijedlog zakona o MIO i uskladi ga s amandmanima koje mu je uputio Sindikat. Članove Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) FBiH optužio je za nerad.

Ovom prilikom zatražio je i od lidera političkih stranaka da svaki ponaosob pročitaju dopis koji im je uputio i uvjere se u tvrdnje Sindikata.

Na sjednici u Sarajevu objavljeno je da će ovakve konferencije biti održane u svakoj županiji u Federaciji BiH.

Glas naroda

Ovaj novi Zakon pio mio je diskriminirajući za sve uposlene ,tj. buduće umirovljenikei nikako ne smije doći na sjednicu Parlamenta.
A starim umirovljenicima je trebalo i moralo se davno,i odmah sada povećati
mirovine.64 posto umirovljenika prima 326 KM SRAMOTA .
Trebaju Sindikati uposlenikai svi radnici zajedno sa umirovljenicima traziti odmah povećanje mirovina i minimalne plaće od 410 kM i oboriti ovaj zakon.

Prvo i pod hotno smijeniti ovog Bajramovica, šta je uradio do sada ništa, osim što je djecu uhljebio na jasle institucija.

Pa Bajramović govori da nije dobro da se usvoji novi zakon pio mio jer je diskriminirajući za svakog budućeg umirovljenika.Sta je tu lose?
A umirovljenici trebaju traziti kao i rudari i hitno su im danas usvojili zahtjeve,da im se ODMAH povećaju mirovine jer je to trebalo i moralo se učiniti odavno i to nema veze sa novim Zakonom pio mio koji se tice samo budućih umirovljenika.
Ovaj Zakon je los za sve a Novalić manipulira sa starim umirovljenicima jer misli da su stari i nekontaju ne bi li mu prošao zakon.

Sindikati će tražiti smjenu Vlade

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari