Uhićenja i zbog pljački bankomata na području ZHŽ

ljubuski.info

Šest osoba bilo je meta akcije Federalne uprave policije koja se u srijedu ujutro odvijala na područjima Čapljine i Mostara.

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, poduzimaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva 'Shark' na području općina Mostar i Čapljina.

Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne skupine koja je tijekom 2016. i 2017. godine, izvršila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu TC 'Bingo' u Čitluku i Sutini, 'Robota' u Mostaru, benzinske crpke 'Čule' u Mostaru, pljačke više bankomata na području Hercegovačko - neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Pored navedenog ova organizirana kriminalna skupina se dovodi u vezu i s drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe putničkih vozila, stavljanje u promet opojnih droga, izvršenih na prostoru FBiH.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po Naredbama Županijskog suda u Mostaru, vrše se pretresi na pet lokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području općine Čapljina, u kojim je do sada pronađena određen iznos novca, oružja, ručne UKV radio stanice, streljiva, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Također, prilikom pretresanja do sada su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih kaznenih djela.

Tijekom ovih aktivnosti je lišeno slobode pet osoba iz Mostara inicijala M.M. (1990. god.), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god.), J.M. (1983. god.) i J.U. (1986. god.) i jedna osoba iz Čapljine inicijala I.L. (1977. god.), a koji se sumnjiče za kazneno djelo 'Organizirani kriminal' iz člana 342., a u vezi sa 'Razbojništva' 289. 'Teške krađe' 287., 'Zloupotreba opojnih droga' iz člana iz člana 238. KZ FBiH.

Kako je priopćio FUP, uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predane na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko - neretvanske županije. Asistenciju u provođenju ovih aktivnosti pruža Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Komentari

Dok federalci uhićuju pljačkaše naši u MUPU bave se naplaćivanjem kazni od rada.Za sigurnost građana nije ih briga.

preseli se k njima bit ces sigurniji

Sigurnost je snjima puno veća ovdje samo naplaćuju kazne radar na svakom koraku prava radar županija

Jozo Markić organizator sto posto bravo za policiju

Ajmo imena javno¡¡¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovi su begluci opljjackali preko 70 trafostanica x3000 km minimalno pa r acunaj. Šteta za zeljeznice gdje su krali bakarne vodove iznosi oko 2 500 000 km.. bojim se da i ovo ne bude fly fishing:uhapsi,uslikaj,pusti!

Uhićenja i zbog pljački bankomata na području ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto