Optužen Damir Vican, poznati gospodarstvenik iz Posušja

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podiglo je optužnicu protiv Damira Vicana (49), gospodarskog društva "Vican Trade" d.o.o. Posušje i gospodarskog društva "MIVIKO" d.o.o. Posušje, zbog kaznenog djela Oštećenje vjerovnika.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sud u Širokom Brijegu, nakon čega je ista potvrđena i zakazano je ročište za izjašnjenje o krivnji za 8. siječanj 2018. godine, potvrđeno je iz Tužiteljstva.

Optužnicom ovog tužiteljstva Damir Vican se tereti da je kao direktor i vlasnik poduzeća "Vican Trade" oštetio vjerovnika "E… SA" d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM, a za poduzeća "Vican Trade" i "MIVIKO" pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala.

Optuženi je u namjeri da osujeti naplatu potraživanja vjerovnika donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća 'Vican Trade' sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM, a zatim je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća 'MIVIKO' čiji je jedini član i vlasnik udjela 'Vican Trade'. Dakle, optuženi je izvršio prijenos pokretnih i nepokretnih stvari sa poduzeća 'Vican Trade' na poduzeće 'MIVIKO' i tako onemogućio da vjerovnik 'E… SA' d.o.o. Sarajevo svoja potraživanja naplati od poduzeća 'Vican Trade', iako je znao za presude po kojima je poduzeće 'Vican Trade' bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Komentari

Otkud novci da otvori toliku firmu, ako je s am vlasnik, a mlad čovjek
Zna se. Ko je jamio jamio...

aj nek je hercegovac nahuzio bosanca to se ritko događa

Ovo je ništa u usporedbi šta je Općina radila radnicin komunalnog

321

Samo toliko,sitnica!

POŠUŠJE,hm

Posuši opuši, zna se, barbar zna kako se to radi, camorri može bit predavač sa dr titulom i ševa dipl ing fr sr brrrrr, ogledni primjer Komunalno, zaduži preimenuj i nastavi. To je novi izum Ljubuške intelikenjcije. Patent.

Goni mu Vican kapric

Damir Vican je jedan izuzetno sposoban čovjek, što je pokazao i kroz razvoj firmi kojima je vlasnik ili suvlasnik.
Ovako licemjerno radovanje, može bitnom zlu, koje bi se moglo dogoditi jednom gospodarstveniku Hrvatu, se može samo na ovom portalu napisati i komentirati.
Ali uvjek dođe ona narodna istinita, ko po drugim jamu kopa sam u nju upadne.
E tako će i ovi licemjeri, od urednika do dežurnih komunističkih, fašističkih komentatora, se strovaliti u tu đolavu jamu.

Ma ja, Todorić je bio dobar dok je mogao davati kradezeu.

Komunjaro šuti [ * neprimjereno * ] te HDZ a ti njega.

Optužen Damir Vican, poznati gospodarstvenik iz Posušja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto