Još 248.745 KM za saniranje dijela šteta s područja općine Ljubuški

ljubuski.info

Danas je u Vijećnici u Ljubuškom održan sastanak Stožera civilne zaštite općine Ljubuški. Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta oštećenim građanima s područja općine Ljubuški, u iznosu od 248.745,00 KM.

Od prijavljenih 500 nastalih šteta, stvoreni su preduvjeti za djelomičnu isplatu nastale štete za njih 340, koji su dostavili brojeve transakcijskog žiro računa. Po elaboratu Procjene nastalih šteta, općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je ukupnu nastalu štetu procijenilo na 4.929.513,70 KM.

Podsjetimo da je Općina Ljubuški već ranije isplatila dio nastalih šteta u iznosu od 200.000 KM.

Osim toga, usvojena je Odluka o odobravanju sredstava u iznosu od 600 KM za provođenje edukacije polaznika i uposlenika dječjih vrtića na temu: Ponašanje u slučaju izbijanja požara te pojava prirodnih i drugih nesreća, kao I upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima.

Na sjednici je predstavljen i prijedlog Plana zaštite od požara općine Ljubuški izrađen od strane ovlaštene tvrtke Tehnozaštita d.o.o.

Raspravljano je i o protekloj požarnoj sezoni, svim poteškoćama na koje se nailazilo, analizi broja i lokaliteta nastanka požara, broju prijavljenih i sankcioniranih počinitelja te o nužnosti postavljanja hidrantske mreže na području Općine Ljubuški.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Kad pocinje isplata

Snedilje.

Bice objavljena imena i prezimena tko je i kolko dobio.

Svak je ziv vidio kad je vatra gorila i kad su poplave bile i kad je krupa udarala i kad je inje i slana unishtili rod..e pa sta je 4 milijardice stete..samo tko ce to isplatiti.

Još 248.745 KM za saniranje dijela šteta s područja općine Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari