Izuzimanje dokumentacije, istraga i priznanja krivotvorenja u MUP-u ZHŽ

ljubuski.info

Po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom inspektori FUP-a će izuzeti cjelovitu krivotvorenu dokumentaciju oko izbora medijatora državne službe MUP-a ZHŽ.

Time je otvoren istražni postupak protiv, krivotvorenim dokumentima, postavljene medijatorice Ane Smoljan (pomočnice ministra Zdravka Borasa), pravnika Željka Jukića (također pomoćnika ministra Borasa), šefice Kadrovske službe Ingrid Miloš i sindikaliste Marija Bašića.

Imenovanje Ane Smoljan je učinjeno po nalogu Zdravka Borasa, što je pravnica Smoljan i priznala, kao i činjenicu da je sve učinjeno krivotvorenjem. Radi se o sestri Tomislava Madžara koji se često slika s političkim vrhom Republike Hrvatske. Na mjesto medijatora se treba birati moralna i kompetentna osoba, koja če stranama u medijaciji objasniti pravni postupak, ali izgleda kako je medijator Ana Smoljan, umjesto posredovanja, sudjelovala u progonima službenika i namještenika. Uz ovu dužnost Smoljan je članica Policijskog odbora koji je poznat po progonu policijskuh djelatnika, od kojih su neki zaštitu potražili i na sudu.

Gotovo sve sudske postupke MUP je izgubio, a sada bi mogli uslijediti novi postupci sa zahtjevima za velikim odštetama.

Kada je u pitanju moralnost onda osumnjičenike treba upitati tko im je davao naloge za progon službenika i zbog čega nisu postupali po zakonu?

Navedena Ana Smoljan je, nekoliko mjeseci prije natječajne procedure za pomoćnika ministra, nezakonito od Zdravka Borasa postavljena na tu dužnost.

Postupak izbora medijatora

Na izborima za medijatora državne službe sudjeluju svi službenici i namještenici. Ana Smoljan je izjavila kako je na to mjesto postavljena na prijedlog ministra Borasa. Drugi kandidat, isto tako predložen od Borasa je bio Ilija Boras. Nakon dogovora za stolom, postupku krivotvorenja su prišli "najbolji pravnik u županiji" Željko Jukič, Ingrid Miloš i Mario Bašić. Šefica Kadrovske službe Miloš je priznala kazneno djelo, prvotnim izjavama pokušala ga je zataškati, te je istakla kako joj je nalogodavac bio šef Željko Jukić. Dokumentacija koju su potpisivali Jukić i Miloš predstavlja remek djelo službeničkog kriminala. Borasovog potpisa nema na dokumentima. Sindikalac Mario Bašić je također priznao kazneno djelo.

Tužitelj Hrstić pokušao zaštititi Anu Smoljan

Tužitelj u Tužiteljstvu ZHŽ Mladen Hrstić je pokušao zaštititi Anu Smoljan sa ciljem da protiv iste ne provede istražni postupak. Vjerojatno je Hrstić imao u vidu njenu političku težinu koja proizilazi iz njezinog brata Tomislava Madžara i supruga koji je na političkoj poziciji u općini Čitluk.

Smoljan i ostali sudionici ovog kriminala niti jednog trenutka nisu vodili računa o svojim kolegama koje su lažima na sudovima i drugim postupcima progonili. Sada stvari dolaze na svoje, progonitelj postaje progonjeni.

Posljedice po izvršitelje ovih kaznenih djela

Za KD krivotvorenja predviđena je kazna zatvora, te otpust iz službe. To potvrđuju kaznene odredbe KZ F BiH i drugi zakoni koji reguliraju prava i obveze državnih službenika i namještenika.

Otegotna je okolnost što su, Borasovi puleni u MUP-u ZHĆ, osim ovog čina krivotvorenja, proveli krivotvorenja stotina drugih dokumenata u MUP-u ZHŽ.

Opovrgnuća kao pokušaj mazanja očiju

Krajem prošle godine objavili smo članak Ana Smoljan, nezakonito postavljena za medijatora, sudjelovala u progonu službenika MUP-a ZHŽ te, početkom ove godine članak MUP ZHŽ - medijacija u obliku devijacije, koji su se bavili ovom tematikom.

Iz MUP-a ZHŽ je, nakon nekoliko dana, poslano opovrgnuće, koje smo, objavili pod nazivom Opovrgnuće iz MUP-a ZHŽ: Ministarstvo ne "progoni" svoje djelatnike! u kojem se navodi kako je sve bilo po zakonu. Sada sami protagonisti, priznaju kako su članci bili istiniti čime je zapravo opovrgnuće prokazano kao neistinito.

Ništa čudno za ostrašćene krivotvoritelje.

Glas naroda

Ma je li moguće da je to opet neka afera u našem dičnom mupu???? Ne mogu da vjerujem!!! Da nije neka greška?? Uredniče jesi li siguran da je ovo istina?

Montirani postupci nisu nikog proslavili u povijesti,tako ni ove od Smoljan do Željka Jukića.Šta su ljudima radili u MUPU svaka kazna im je mala.Svakodnevni progoni,stegovni,krivični i drugi postupci.Svakom jednom dođe kraj

Čuda. Počelo je počelo,bit ce loma i sloma
Progonitelji postali progonjeni.

Baš me interesira hoće li se opet naći neki uhljeb koji će reći da ovaj portal samo piše laži.Hajmo uhljebi, što čekate?

Govori istinu i to je za pohvalu samo sto isto tako stiti i gore od ovih u aferama urednik zna da se nekrijem da moze saznat tko sam.Ali istoga dobronamjerno upozoravam da se losi neruse gorima jer bi i o drugoj strani moglo pocet izlazit kojasta. Pozdrav nastavite ali posteno.40

Ti uhljebi koji pišu pozitivno o partiji i brane partiju su Tiša,Sova i Viktor Grbavac-Lijanović.Pa svak vidi šta se ovde događa.Nema više neukih i slijeph ljudi svi vide šta nam svima rade

Daj okanite se Bašića Maria! On ne zna sastaviti prosto proširenu rečenicu a kamoli da nešto mulja.pustite covika na miru

..sad Ce uhljebi kad dodju na posao oko sedam ipo osam,pa pola ih je zbog toga zapošljeno.ahahahaah

Za Grab! Pa zašto se ti prvi ne pptpišeš nego pišeš Grab [ * neprimjereno * ] jadni.Možda ti je Grab ime a tuga prezime pa si jak samo za tipkovnicom

Toni Kralj ima li njega igdje u ovome

pa kako da nema Ingrid Miloš je rodom iz Graba točnije sa zaseok Romanjka opet Tonijeva veza

Sve je to ista udbaška bagra kao i u novije vrime i fratri zaposli svoje samo nek se zove Boras

Dragi Tito jes dasi krao al si i narodu dao a ovi pokradoše i nikom ne dadoše

Toni Kralj
Toni Kralj
Toni Kralj
Tri puta se piše jer barem tri puta slaže u minuti
jel tak ili ne tak izbjeglice

Vas kriminal krece iz MUP-a ne vjerujem za mario Basica covijek je totalno nepismen da bi nesto mutio je lako posuskom podzemlju dok je mario basic nacelnik tip bi izgubio ovce na papiru kanali rijesit neko kazneno djelo

ovaj gost je čudo svjetske sile traže genijalce za svoje službe i ministarske pozicije zašto se bolan ne prijaviš vidi se da posjeduješ kvalifikacije koje nemaju 20 najvećih umova čovječanstva ili si božiji poslanik da tumačiš šta on misli želi i traži od svi na ovoj planeti a makar se kandidiraj za predsjednika akademije znanosti amerike

na ovakvim člancima se samo policajci pripucavaju nami dosadno

Za Spok! Ne zna se jesi li veći pametnjaković ili bezveznjaković.

A Bašića

jeli spoka ili stoka izvini ja sam malo obnevidio pa mi nije jasno što si htio reći ?

Ovo ce biti isto tko i onaj slucaj sto su nasli krv u hladnjaku Mup staru i po nekoliko godina pa je izuzeli malo hajke i buke i kasnije ujde vuk kenjca.

Basica kuca je postena oceli bit pritvor za kriminalnu skupinu

Izuzimanje dokumentacije, istraga i priznanja krivotvorenja u MUP-u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari