Poštanska marka u povodu 150. obljetnice obnove Franjevačkog samostana na Humcu

ljubuski.info

Poštanska marka Hrvatske pošte (HP) Mostar "150. obljetnica obnove Franjevačkog samostana na Humcu" predstavljena je na znanstvenom skupu održanom na Humcu u Ljubuškom.

Dio izdanja, osim marke, čine još prigodni žig prvoga dana i FDC, odnosno omotnica prvoga dana. Likovno rješenje potpisuje magistrica slikarstva Magdalena Džinić Hrkać.

Prigodni dar gvardijanu humačkog samostana fra Dariju Dodigu u ime HP Mostar uručio je Josip Bulić, dok je marku predstavila Željka Šaravanja.

Prije 150 godina biskup fra Anđeo Kraljević blagoslovio je temeljni kamen obnovljenog franjevačkog samostana na Humcu, koji nije samo nasljednik srednjovjekovnog samostana sv. Kate u Ljubuškom koji su porušile Osmanlije, nego je oaza vjerskog, prosvjetnog, kulturnog i povijesnog pamćenja, stoji u priopćenju HP Mostar.

Komentari

pa kakva je ovo markica
kada na njoj nema direktora samostana
našeg dragog otkupitelja frahebedodiga
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Anu naše pratrine vazda podaduo spava li ikako?osim što se bavi ugostiteljstvom izgleda da ga i pošta zanima,zna i gotovo,di je god para tu je i on.

Interesantno je da oci franjevci posvećuju veliku pažnju materijalnom, zgradama, autima, kafićima, umjesto vjeri, vjernicima i nauku božjemu. Imamo loš primjer sa zapada gdje ogromna crkvena zdanja zjape prazna jer nitko više od mladih ne ide na misu. Tako će uskoro biti kod nas. Nije izdana markica sa poniznom staricom vjernicom majkom i bakom sa očenašima u ruci koja je sačuvala vjeru, nego je izdata markica zgrade na Humcu za koju je zaslužan opet neki fra a nigdje se ne spominje narod.

Prije rata sam nesto slabo vidjao ovog fratra i u crkvi na Humcu i u onoj sv.Kate.....zna li itko razlog?

Vi uporno o glupostima kao da vam je ovaj "izbjeglica" instruktor.
Pišete o svem i svačemu, a niste primjetili kako na slici nedostaje jedan ne tako mali dio.
Naime, za sve vas koji pišete ove komentare, a "idete redovno" na misu i poznate Humac, na vrhu ovog zelenog grma, se nalazi kip Sv. Frane. Na gore objavljenoj markici ga nema?
Ovo mi izgleda kao ona lidlova kampanja sa uklanjanjem križeva.
Tako ovim činom od velikog uzbuđenja svima uključenima u dizajniranje i kontrolu ove markice dijelo pade u vodu jer ste uklonili kip Sv. Frane.
A vi dragi komentaotri dokazašte i pokazašte koliko imate pogane oči, samo čekate pljuvat bilo što, tako da i pored zdravih očiju ne vidite očiti nedostatak.
Malo se zapitajte kakva je razlika između vas i tih koje pokušavate blatiti svojim tipkanjem?

Iznošenje istine i stvarnog stanja u kojem živimo nije pljuvanje a pobro dok te to toliko pogađa il te hrani partija li crkva sam sebe nisi sigurno a vama parazitima prolazi vrijeme treba se počet i radit.

Što je istina?
Ono što ti misliš i napišeš?
Lijepo sam ti napisao, ima nas puno koji imamo nekakve razloge napadati i jedne i druge, pa to ne radimo.
Svako zlo ima svoje ime, i svatko tko je imalo kriv, odgovara za sebe i ima svoje ime.

pa prije 150 godina kip i nije bio tu, on je od 80 i neke mislim

Crkva je bila?

Haj haj nije ti to pajdo kip svetog frane nego svetog Franje fali isto tako fali križ na ulaznim vratima samostana također zvonik se nakrivio na marki pogrešne se boje korištene bolje bi dijete iz drugog razreda osnovne škole nacrtalo crkvu nego neka slikarica iz širokog brijega hrkać zar nezna nitko u ljubuškog slikati crtati nego fratri se mora ići u široki da nam oni crtaju našu crkvu.zato je ljubuški propao plus ovi kradezeovci rezultat je katastrofa

Koji su ftatri bili na Humcu prija 150 godina ako hercegovacka franjevačka provincija nija toliko stara? Neka mi neko pametan pojasni.

Fra Logara Bibliju u ruke mani se portala i pisanja kao i facebooka-ne priliči to svećenicima...kao ni privrženost partiji u ovim pogubnim trenucima za Hrvate...
Boga molite svećenici i stanite uz narod a ne uz zlo i lo.ove.

ako dođe ponovno do rata
fra logara bit će vodič pasa
kaže fra logara da se negovi đžukci
zovu dijamantski resiveri a ne zlatni
jel tak il ne tak pitajte vodiča pasa

Ovaj gost iznad je u pravu nebo na Humcu nije ružičaste boje već svijetloplave boje niti je kamen ružičaste boje obložena crkva već bijele boje.Prozor na katu je otvoren a na ulaznim vratima nalazi se križ ali ova takozvana slikarica iz širokog to nezna.

Moja poruka za sve ove kradezeove dr mr sc prd ser lažne akademike nek obrisu diplomom dhupe.

Ocemo Pope namisto pratara oni su unisli duboko u politiku a to nije njiov posa neka mole i gledaju sta radi gospa u medugorju.

draga dječice ako umjrsto fratrina dođu popovi
ja ću se odma spakovati i iz međugorja otići
hvala vam što ste se mom pozivu odazvali
i lažima sekta povirovali jel tak il ne tak

Baš to, tebi je sve problem i sa svim se želiš zezati.
Imaš ozbiljan psihološki problem.
Patiš previše za prošlošću i svojim uhljebničkim načinom življenja.
Sve znaš, a znaš dobro i lovu brojat, samo mi nije jasno do kad se misliš ovako "ličit", a svaki dan sa ovima koje prozivaš pričati i ispijati kavu, čak dijeliti i koji savjet i tražiti kako sve to iskoristiti.

Kad ce gospa opet doc u medugorje dosabi daje ija vidin.

Poštanska marka u povodu 150. obljetnice obnove Franjevačkog samostana na Humcu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari