Održan zajednički sastanak HDZ BiH i HDZ RH

ljubuski.info

Vodstva HDZ-a i HDZ-a Bosne i Hercegovine održali su jučer zajednički sastanak u Zagrebu, koji su predvodili šefovi tih stranaka hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Glavna tema sastanka bila je suradnja tih sestrinskih stranaka uoči izbora u BiH koji će se održati iduće godine. U tom pogledu istaknuta je važnost izmjene izbornoga zakona u toj državi kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata.

Razgovaralo se i o načinima kako dogovoriti konačnu granicu Hrvatske i BiH te o infrastrukturnim projektima kao što su Pelješki most i most na Svilaji. Najavljeno je i da Hrvatska namjerava uskoro otvoriti svoje konzulate u Livnu i Vitezu, kako bi pružila dodatnu podršku Hrvatima u toj zemlji.

Video: Dragan Čović i Andrej Plenković nakon sastanka u Zagrebu

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka prokomentirao izmjene Izbornog zakona BiH i vojnu neutralnost Republike Srpske, kao i put BiH ka NATO savezu.
Dogodine su izbori za prvi vikend ili prvu nedjelju 10. mjeseca. Uvjeren sam da će biti održani. Ne dao Bog da ne uspijemo ovo promjeniti jer bi došli u ustavnu poziciju kakvu imamo za Mostar. Ustavni sud je za Mostar stavio van snage i proglasio ništavnim određene odredbe Izbornog zakonodavstva kao i za Dom naroda. Ne bi imali osnova za implementaciju izbornih rezultata, kazao je Čović.

On je izrazio nadu da će se unutar BiH pronaći rješenje za izmjene Izbornog zakona.
Vjerujem da ćemo unutar BiH naći dovoljno mudrosti uz potporu prijatelja da prilagodimo izborno zakonodavstvo odlukama o konstitutivnostima Ustavnog suda BiH kako bi se izbori mogli održati, ali i da imamo legitimnost i legalnost kada su pitanju članovi Predsjedništva i Parlamentarna skupština BiH.

Lider HDZ-a BiH je na pitanje novinara prokomentirao i odluku NSRS o proglašenju vojne neutralnosti bh. entiteta Republika Srpska.
Naš put ka NATO savezu ide ka prvoj odluci aktiviranju MAP-a i oko toga sve političke opcije u BiH su suglasne da idemo u taj čin. A vezano za NATO kao cjelovito rješenje, srpske stranke bez izuzetka traže rješenje koje će biti do kraja izbalansirano sa Republikom Srbijom. S te strane to treba uvažavati. Naš cilj je da u 12. mjesecu aktiviramo MAP, kazao je Dragan Čović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je u BiH za očekivati potpuno različita stajališta po pitanju NATO saveza.

N1

Glas naroda

To ste trebali zaštititi u Deytonu a sad možete svezat Mačku za rep Srecno Hrvati. vidimo se za dan Republike 29 11

Sastalo se zlo i gore da zataškat pljačke dogovore....Bravo komunisti i dezerteri a hopovi tek...
OBADVA OBADVA

bla bla bla
1992 ste zagovarali preseljenje Hrvata iz Bosne u Hercegovinu i svi koji su ostali u Sarajevu su bili [ * neprimjereno * ]ci.Sad imate pravo šutit i ić u zatvor

PR-sastanak! Osmislila agencija!Za glancanje imidža velikih vođa!Bez stvarnih rezultata!

samo još nevenko fali na ovoj slici da povratim

ma dobri su oni prave spomenike kulture da vide oni koji se nasele na ove prostore da su tu živili nekad kršćani

nemojte nas više štiti molim vas

Postoji blizu 200 neprovedenih odluka ustavnog suda,a čova se prifatio samo ove jedne koja mu garantuje vječni ostanak na vlasti

izbor članova predsjedništva nije ni pomenuto Odlukom Ustavnog suda, niti je Ustavom predviđeno da predstavlja narode već građane.
Prijedlog HDZ-a je neustavan i diskiminirajući i ne može kao takav proći.
Živi bili pa vidjeli!

Održan zajednički sastanak HDZ BiH i HDZ RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari