Čović i kardinal Puljić razgovarali o pravima Hrvata-katolika

ljubuski.info

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se jučer s nadbiskupom Vrhbosanske biskupije kardinalom Vinkom Puljićem s kojim je razgovarao o položaju Hrvata - katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom - vjerskom, tako i na političkom planu.

Čović je informirao kardinala o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istaknuo neophodnost jačanja zajedništva između Hrvata - katolika, kao i saradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih sastavnica.

Zajednički je konstatirano kako svi konstitutivni narodi u BiH nisu podjednako zaštićeni, te su neophodne promjene koje promoviraju pravičnu organizaciju, institucionalnu arhitekturu i odnose temeljene na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda.

Razgovarano je i o promjeni Izbornoga zakona. Istaknuto je kako je Izborni zakon potrebno mijenjati da bi se zakonski onemogućile manipulacije u procesu izbora političkih predstavnika Hrvata, a potom i u procesu formiranja vlasti na svim nivoima.

Na kraju susreta sugovornici su pozvali sve relevantne aktere u zemlji na dobronamjerno i proaktivno uključenje u rješavanje te problematike, kako bi se osigurali preduvjeti za izgradnju uspješnije i bolje BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

Velika je greška tucati se jajima sa vragom. Izdat će tebe kao i Komaricu, samo čeka priliku.

Hrvat katolik!!!!!

dva jarana dobra stara kao dva brata bliznaca
jedan ruši crkvu drugi ruši državu
niti imaju vijere niti morala
samo ih zanima vlast i para
jel tak il ne tak

Treba Čovic obaviti još jedan razgovor o pravima i položaju Hrvata.
Dakle da porazgovara u Banja Luci sa kolegom Dodikom o pronalasku nestalih i ubijenih Hrvata, povratku i vraćanju njihove imovine.
A ne samo da ide u Banja Luku kada pokušava sa Dodikom pokušavati rušiti vlastitu državu na čijem je čelu dakako on i od koje prima predsjedničku platu i putuje po svijetu i ima diplomatski pasos države BIH.
Pa eto nek popriča sa Dodikom jer ga kardinal Komarica ionako neće ni primiti jer ga je davno prokuzio.
Šta misliš ti IZBBJEGLICE o licemjerstvu domaćih Hrvatskih političara, velikih Hrvata i lažnih dušebrižnika.

ova dvojica mogu samo razgovarat o sprovodu ili đenazi hrvackog naroda
sve su upropastili pokoj im duši

Otkad su fratri se sjaranili sa udbasima otad je sve vise sirotinje,kad su fratri otisli kod sirotinje jest neki rucak ? Nijedan nije mrsav,iskuljjavili drobine i drze pripovid [ * neprimjereno * ]ma,vjernik je onaj tko se drzi 10 bozijih zapovjedi.

od vlasti kupe donacije
od naroda za svoje usluge pare
biskupe potkupljuju da ih zaštite
glume siromahe a prave domove
staračke i studentske
i slažu pare na švicarske banke
takve su to fratarske sekte
što vladaju širom bosne hercegovine
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Dobi im naša trećega jarca

Razgovarali su o tome koja su prava neophodna, a koja bi im mogli uskratiti a još nisu

Pogledajte samo Ko nam je bio hrvatski član predsjedništva. Ivo Miro Jovic-dosije mu se zna, Ante Jelavic, pljačkaš sopstvenog naroda pod krinkom Herceg Bosne i izmisljene Samouprave, Dragan Covic dokazani komunist i protjerao i osiromašio najviše Hrvata čak možda vise nego i Komunisti.
I za kraj sam ostavio šećer . Željko Komsic. Nismo znali da će biti jedan od najboljih do sada. Jedini mu problem sto nije Hercegovac, ne pjeva hrvatsku himnu već himnu svoje države i ne drži ruku na srcu a okolo krade od svoga naroda. Nije čovjek iz HDZ, HSP, pa eto nije podoban a kao birali ga Bošnjaci.
Pa šta onda. Evo Bošnjaci po Hercegovini biraju i Covica pa niko nikom. Doći ćemo pameti kad nam očevima , majkama i starim i nemoćnim ne imadne dodati času vode zbog iseljavanja mladih.
Hvala ti Dobročinitelju Dragane, Ivo, Miro. Od vas nema gorih .

Čović i kardinal Puljić razgovarali o pravima Hrvata-katolika

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto