Ogorčeni umirovljenici: Kronično kašnjenje mirovina nemoguće je podnositi

ljubuski.info

Nakon što su federalne vlasti građane "obradovale" najavom mogućeg poskupljenja struje, umirovljenici u Federaciji BiH su saznali kako im je otet još jedan dan od početka isplate njihovih svibanjskih primanja.

Kako je priopćeno iz Federalnog zavoda PIO/MIO, isplata svibanjskih mirovina počet će u ponedjeljak, 8. lipnja, a sudeći prema dosadašnjoj dinamici, to će potrajati skoro do konca mjeseca!

Nisu uvaženi

No, umirovljenici poručuju kako neće više tolerirati takav katastrofalan odnos nadležnih prema njima, pogotovo nakon nedavnog sastanka s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, na kojem nije uvažen nijedan njihov zahtjev! To je izjavio predsjednik Saveza pumirovljenika Hercegovačko-neretvanske županije i član Skupštine saveza Alija Tanović.
"U Sarajevu ćemo 9. lipnja imati sastanak Upravnog odbora Saveza umirovljenika FBiH, na kojem ćemo otvoriti pripreme za demonstracije! Javnosti je poznato da smo ih bili zamrznuli, ali ovo više nikakvog smisla nema. Samo se ponavlja situacija, odnosno, evo, sve je gora. Umjesto da nam od prvog u mjesecu počne teći isplata, mi taj dan dočekamo s nepoznanicom" - nije krio ogorčenje Tanović.

On je podsjetio na to da su Federalnoj vladi u vezi s povećanjem mirovina bili dali rok do 1. rujna.

Demonstracije i prije 1. rujna

No, kako je podvukao, osim što im je jasno rečeno da povećanja ne može biti, s druge strane kronično kašnjenje mirovina i nagađanje kada će započeti isplata nemoguće je podnositi.
"Vidjet ćemo kakav će biti stav na sastanku predstavnika svih županijskih udruženja. Međutim, raspoloženje je već sada takvo da ćemo, najvjerovatnije, demonstracije započeti i prije 1. rujna" - naglasio je Tanović.

Glas naroda

vidite samo čiji sinovi ikćeri rade u mirovinskom, l kolka su im primanja sve će vam biti jasno. uzimlju novac ljudima za kredit koji drže po mjesec dana, dok banka ljude opominje.odbijaju za neku udrugu umirovljenika ljudima koji uopće nisu članovi te tako čine krivično djelo sve po dgovoru bivši partijaša samozvani predsjednika udruge. umirovljenici na noge.

Zar rade, oni samo se vode da rade ministar nije bio na poslu ima hi...
Covik oko loze radi kući

Partijske uši potrat kući sa izmišljeni radni mista.Nemere Amerika vliku [ * neprimjereno * ] financirat a ne Bih,županije(legla parazita)ukinuti i bit će para i za penzije i za porodiljne i sve ostale socijalne izdatke

sta ce radit ispijaju kavice i vise na fb........kad im dode klijent neljubaznost im je u prvom redu........

Ogorčeni umirovljenici: Kronično kašnjenje mirovina nemoguće je podnositi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari