Fra Mario Knezović: Mladi ustrajte u dobru!

ljubuski.info

Vezano za prosvjed učenika Gimnazije fra Grge Martića u Posušju, na svom FB profilu se oglasio i fra Mario Knezović.

Prenosimo objavu:

Mladi u Posušju dižu glas. Živimo u društvu i državi gdje dignuti glas ide u rang herojstva. Dignuti glas trebala bi biti normalna stvar. Al to i jest odraz stanja u koji smo uronjeni.

Uvjek me raduje kad su mladi glasni i kad imaju stav. Drago mi je da mladi iz Posušja po kozna koji put pokazuju da su živi i da se ne dopuštaju eutanazirati od strane politike, vođa i interesnih skupina.

Mladi ustrajte u dobru. Borite se za svoje sutra jer ako se ne budete borili vi ste već prošlost. Na putu borbe mislite i na one koiji su izmanipulirani i nemojte ih osuditi nego ih ohrabrite da vam se pridruže u iskrenoj borbi za znanje i društvo jednakih šansi. Imate moju podršku i nemojte biti upregnuti ni u čija politička kola. Ako vas bilo čija politika upregne jahat će vas cijeloga života.

Posuški gimnazijalci ostajte svoji!

Od komentara na objavu izdvajamo sljedeći:
Fra. Mario progovaraj više o stanju u našem društvu koje je spalo na jako niske grane, društvu u kojem su iskrivljene vrijednosti. Tu si gdje jesi i tvoj glas se bolje čuje nego glas nas ostalih običnih smrtnika. Nemoje šutjeti kao ostali fratri koji su "zabili glave u pijesak kao nojevi" i priklonili se politici koja nas pomalo iz dana u dan uništava. Budi istinski pastir svoga naroda.

Do danas nismo zabilježili istupe drugih franjevaca.

Glas naroda

Moj Knezović u ta ekipa stoji iza ubistva veta u ratu a zato niko ne odgovara ocjene su jedan u nizu kazneni djela

Izbjeglica glavni kritičar fratara htio bi da i danas fratri hodaju pješice ili jašu na magaretu, a on ne bi htio živit uz ognjište osim kada je roštilj.

nikada vi niste na magarcima jašili
samo uvik ste znali ljude namagarčiti
za vrime turaka na konjima ste jašili
a vijernik vam svoja konja osedla
po vas doša ruke vam poljubija
i konja vodija baš ste uvik bili velika žrtva
i čuvari kršćanstva pa nas sada
upravo zbog vaši postupaka pola klanja
sa našim maslom i ovnovima kupovali ste turke
ali samo da vama dobro bude
a uvik glumil neke velike žrtve
nebi bila stara poslovica
ko pratar sam se naždera
kako tada tako i sada sekto brezobrazna
jel tak il ne tak poslišni čisti i siromašni

Izbjeglica o svakom fratru sve zna, di je na župi, koliko ima župljana,ima li možda ćuku ili mačku,koje je ćuko pasmine,...Da ti to nije ostala navika iz nekadašnji vrimena kada ti je to bio zadatak.?

Mislim da nije riječ o udbašu. Čovjek opsesivno mrzi sve katoličko i zlorabi ovu situaciju za širenje pomutnje.
Stanje je teško, fratri su u neviđenoj krizi i neki otvoreno sablažnjavaju narod.
No bojim se da ovaj Izbjeglica mrzi sve KATOLIČKO pa to prikriva napadajući navodne fratarske grijehe. Pri tome nerijetko preuveličava, karikira i nadodaje.

na osnovu koji komentara došli ste do toga zaključka
recite neka i izbjeglica zna di je pogrišija
svi moji komentari imaju u povjesti lj.infa
jel tak il ne tak reci caksni šta te muči

pa izbjeglica ima oči da sanjima gleda
svaka ti je slika sa zlatnim retriverima
neema nijedna sa župljanima
a da je izbjeglica za udbu radija
ima bi ratnu penziju iii usvojoj zemlji posa
nebi mu tribala nemačka
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Što ovca ležeć vidi nije daleko moj djelitelju pravde i vele uzvišena moralna vertikalo moj plemeniti i riječiti izbjeglice

reci šta si vidija da zna i izbjeglica
jel tak il ne tak pogledu ovčije perspektive

Drago mi je fratre sto ste se oglasili i dali potporu posuskim djacima na prosvjedu,ako je ona iskrena, a nije mi drago sto to ne cinite u svakom drugom negativnom slucaju sto se desava kod nas a ima ih na pretek dkoro pa dve sto zvanicna vladt cini ili ne cini upereno je protiv boljitks hrvatskog naroda~katolika u bih.
Koji nemoral se desava kod nas od rata na ovamo nisam cuo da ste se oko toga ikada oglasili. Kad kazem nemoral prvenstveno mislim na dilanje droge a to vam je vec receno i to od rodbine baseg kolege. Sto to niste nikada javno prozvali ili dok ste bili ovdje ili sad, a znate da je droga drustveno zlo. Sto niste prozvali zvanicne za potpuno unistenje posuskog gospodarstva u kojem je prije rata radilo 4 tisuce ljudi. Sto ne prozivate za kriminalnu privatizaciju koja je uradjena kod nas.Sto ne prozivate za iseljavanje mladih iz posusja i zbog cega idu. Sto ne prozivate vaseg kolegu SEVU koji zove velikog vodju dragi Dragane, a ima razlog zbog ccega ga tako zove to zna i tica na grani. Sto ne prozivate za nerazjasnjena ubojstva u ratu koja su se desila u posusju pocev od veta male budimirove a sire za ljude poubijane na Krusevu na celu sa Blazem Kraljevica, i dosta toga sto bi mogli nabrajati cili dan, nepotizam mito korupcija, ideoloska diskriminacija i t.sl. O tome sutite.
Mislim da je zbog svega navedenog crkva u uskoj sprezi sa zvanicnom politikom sto po mom misljenju nije nimalo dobro. Ponavljam neka ste podrzali ucenike i ja se stm slazem ali zbog naprijed navedenog budite manj licemjer.

Ovo je obični fra Manipulator...niko i ništa...a di su ti isti aršini za sestru...srami se...umjesto da pozivaš i smiruješ očito nasilje nad učenicima ti ga raspiruješ...srami se...

Ma sta se mi brinemo .Sutra ce biti gore.

Odgovornost odgovornih pod jedan
Direktora skole
Ministrice obrazovanja
Inspektorice
Suca koji je ovo sve zamutio
Uz odgovornost koje ocito nema kod vladajucih, jer niko nikad nije nizasto odgovarao a malverzacija koliko hoceta, i ovo sve vratiti na pocetak pa neka onda djeca podju u skole i uce jer to ce im trebazi u zivotu i to je to
Ovi sto sada vladaju sutra ce biti proslost i stidit cr se svojih postupaka. To svakako kada vi mlDi preuzmete odgovornost za svoju sudbinu.

Neka bude sramota posuskih medija podjuc od radio posusja radija plus posuskih portala koje uredjuju HDZ lizo[ * neprimjereno * ] da o ovom slucaju ni rijeci istine.
Dopisnici dnevnog tiska javljaju o prvom snijegu na cvrsnici.u stevica se ojanjila ovca i to janje ss dvi glave i t.sl. e pa neka ih stvarno bide i stid i sram jer moral im je nula nemaju ga.

Dobro je činiti dobro-izjedi se izbjeglice-ako si slijep nemožeš drugome otvarati oči po pročitanim komentarima mislim da si odabrao pravi put ali si pogriješio na prvom skretanju nisi baš ni [ * neprimjereno * ] možeš se vratiti ali više ne zadana uhvatila te već tama.

uredniče dici ispod zrelu godina
tribaš zabraniti pisanja po potalima
sta reći nego dečko ajde ohladi
jel tak il ne tak

Izbjeglica je plaćeni provokator.

Svi smo mi izbjeglica, samo nećemo da priznamo. Jeli tak ili nije tak prevareni i pošteni hrvatski Puče od strane svojih političara i vjerskih velikodostojnika.
IZBBJEGLICE samo nastavi.

Izbjeglice je nocna mora za sve kradezeovce tajkune i manipulatore u abetima procitao ih je ko bukvicu haha svaka ti cast izbjeglice svaka ti je ko Njegoševa samo opleti po lopinama imas podrsku ti si glas naroda.Udri po lopinama i vukovima u abetu nisu to nikakvi pastiri a narod nisu ovce.

Sacuvaj nas boze od tvog javljanja za pravdu. Gdje si bio prije par godina kad se u posuskoj skoli dogodio incident gdje su par zenski divljakusa pretukle jednu curu, one su trebale biti izbacene iz skole al ti si bio prvi koji se tome protivio i ne znam na koju foru su te kupile ali si ih srcano branio i zasluzan si za njihov ostanak u skoli kao da nista nije bilo, a trebale su biti izbacene za takvo divljastvo. Sto tad nisi gledao pravdu?

koliko koštaju nas aši fratri i čemu slućććććććććććććććće oni osim što drže štangu kradezeu
ko im sluša misu u prva dva reda udbaši i lopine
čemu svrha osim što su ljudi dobro uhljebljeni medi im dobro

Triba vrice narodu podilit nemere ovako zovi nek minjaju kune u eure a nami nek posalju kune

Ovo je amerika da oce ostat ovako. Oni ce nas jos vise s[ * neprimjereno * ].

Uvalice nas jos vise u[ * neprimjereno * ]

E Jeb...

Fra Mario Knezović: Mladi ustrajte u dobru!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari