Ljubuški hospicij uz bok najmodernijim i najhumanijim hospicijima u Europi

ljubuski.info

U petak 21. rujna u Zagrebu prim. dr. Srećko Matić, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i prof. dr. Veljko Đorđević, predsjednik Zagrebačkoga instituta za kulturu zdravlja potpisali sporazum o zajedničkoj suradnji te dvije institucije.

Poseban naglasak stavljen je na suradnju o brizi o palijativnim bolesnicima i hrvatskim braniteljima, jer, kako je istaknuo prof. dr. Veljko Đorđević: Treba težiti kulturi zdravlja i kulturi dobra jer iz dana u dan sve su veće potrebe.

Prof. dr. Đorđević je istaknuo kako je, uz podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića , osnovan Institut za kulturu zdravlja, kako bi svaki pojedinac, obitelj i šira zajednica živjeli i brinuli jedan o drugome, unapređujući kvalitetu življenja, učeći zdrave stilove življenja, ali i sudjelujući u promociji kulture zdravlja kao cilju kome i profesionalci, humanisti i laici volonteri jedne zajednice trebaju težiti.

Kao profesor na Medicinskom fakultetu prije sedam godina prof. dr. Đorđević i prof. dr. Marijana Braš pokrenuli su Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine.

Organizirali su brojne edukacije i specijalističke tečajeve kroz koje je prošlo više od tisuću osoba različitih profila, od onkologa, socijalnih radnika, liječnika obiteljske medicine, medicinskih sestara, duhovnika…

Istodobno, kao zagovaratelji provedbe palijativne skrbi na terenu obišli su brojne hospicije i palijativne odjele diljem svijeta, a ovoga ljeta obišli su i Hospicij koji djeluje pri Domu zdravlja u Ljubuškome.

Prof. dr. Đorđević ističe da ga je upravo visoka razina profesionalnosti, smještaja i udobnosti ljubuškoga hospicija potaknula na uspostavu suradnje, educikaciju osoblja, razmjenu međusobnih iskustava.

Posebne pohvale uputio je ravnatelju prim. dr. Matiću koji je s puno entuzijazma napravo iskorak i hospicij učinio prepoznatljivim, zapravo stavio ga uz bok najmodernijim i najhumanijim hospicijima u Europi. To je čitanje znakova vremena, jer sve više i više imamo starije populacije i treba se brinuti za njihovo dostojanstvo, a upravo je na tome putu prim. dr. Matić, kazao je prof. dr. Đorđević.

Prigodom potpisivanja sporazuma ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški prim. dr. Matić je istaknuo svoju otvorenost za suradnju, za edukaciju djelatnika i novo učenje. Tako je dogovoren tečaj koji će se održati početkom prosinca u zajedničkoj organizaciji Zagrebačkoga instituta za kulturu zdravlja i Doma zdravlja Ljubuški za one koji se žele baviti palijativnom skrbi.

Dogovoreno je da predavači budu iz Hrvatske, oni koji imaju stanovito iskustvo u edukaciji i samoj provedbi palijativne skrbi. Prim. dr. Matić na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu, za vrijeme trajanja edukacije djelatnika u palijativi predstavio je ljubuški hospicij pred više od 120 polaznika. Brojni od njih su istaknuli da je to ogledni primjer kako bi trebao izgledati suvremeni hospicij!

Radio Ljubuški

Glas naroda

Ovo je za pohvalu ali...

svaka mu cast...kamo srece kad bi svi postizali rezultate ko dz ljubuski

Lijepo je ovo da ima ali tko ima obitelj trebalo bi se skrbiti o starijima i društvo platiti njegovatelje , bilo bi puno humanije po meni.

Lijepo je ovo da ima ali tko ima obitelj trebalo bi se skrbiti o starijima i društvo platiti njegovatelje , bilo bi puno humanije po meni.

Ko će vam umirat u njemu kad svi odoše u njemačku?Ili je to ipak dugorčni plan kad se ovi vrate iz Njemačke pa im jamit mirovinu

He he strasno

Svaka cast ovom velikom i postenom covjeku i od srca cestitke na ovakvim rezultatima....bravo doktore...

Doktore dije zubarska stolica od 12 tisuca eura.od donacije.sigurno u domu zdravlja.aj zivili lupezi komu mazete oci jadnoj sirotinji.fuj

bravo doktore.puno srece u zdravlju i radu tebi i tvojoj obitelji.dao bog da je nacelnik i ostali koji su na funkcijama vrijedni bar 10 posto kao dr matic .kriticar sam svega a ako nesto vrijede uvijek cu pohvaliti ,jos jednom svaka cast dr maticu a ostali ugledajte se na sposobna covjeka -samo za razliku od dr matica ostali su neskolovani i s kupljenim diplomama

Bravo za komentar iznad....svaka cast bio je jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji....bez veza i vezica kao danas

nemojte se razbacivat sa pojmom najbolji u svjetu jer smo mi na dnu svega u svjetu osim jednog
imamo najbolje lopove lopine i manipulatore za sve u celom svetu
kad ste vidjeli cjeli svet da nešto poredite

pune su burze dobrih u svojoj generaciji sa orginal diplomom a rade dezerteri i uvlakači kradezea sa kupljenom školom
to je program kradeze hobotnice

pogledaj ko to upravlja režimskim marginalnim radio ljubuškim
koliko je taj svita i škole vidija
samo kurs kradeze partije

haha veljko đorđević pa taj voli da nas je man e

Gospodine MATIĆU zašto nisi tražio aparat za slikanje zubi od Bandića pada dica ne idju privatno slikati kod gosp,BORASA a on sina zaposlio ko vozača,branitelji neznaju voziti oni imaju P.T.S.Pi.

Stare komunjare matići okrenuli kapu preko noći, namugali se, dio su kradeze klike u Ljubuškom, umreženi kao cosa nostra i sad su odjednom u svjetskom vrhu. Da, po kriminalu, kao dio zločinačke organizacije kojoj narod treba suditi.

Dr.matic ravnatelj doma zdravlha ok,ali i ljekarna dr matica u domu zdravlja nije ok...sukob interesa ma jok..nije tu novac u pitanju..sramota je to doktore i ravnatelju maticu..

Ma pravi zubar? Kravi opravi zub!!
Tako je i posta ravnatelj!
Nestalo krava!?
Zna se KRA-DE-Ze??

hospicij? sta je to

hospicij??????????????? a sta vam je to?

Brdo podrške dr.Maticu sto je uveo malo reda,rada i discipline,sto je napravio parking prije svega,sto je hospicij jedina ustanova di umiruci dobiju potpunu njegu,sto je uvik spreman pomoc...Hvala dr.Matic na savjetu zlata vrijednog sto se tice djeteta,od srca Vam hvala...Samo nastavite tako i dalje

Culi branitelje sad bi nas doli utra

Bojnik Srecko Matic. Pukovnik Mate Matic. Bojnik Zlatko Matic .Satnik i Trolist Miro Matic.Vodnik Tomislav Matic. Vodnik Vinko Matic.Vodnik Nives Matic i ostale im žene aaaaa

dobro ti je srećko nekom stao na žulj srca ti, pa ovaj jado što pluje ne može spavat..
I još će manje ako bog da.

Ljubuški hospicij uz bok najmodernijim i najhumanijim hospicijima u Europi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari