Pršut Mataš iz Ljubuškog proglašen šampionom

Šampioni ovogodišnjeg Sajma pršuta i suhomesnatih proizvoda u Sinju su, po ocjeni desetočlanog žirija, Mesnice MEL Lovrić iz Hrvaca i pršuti Mataš iz Ljubuškog.

"Svim izlagačima koji su donijeli pršute na ocjenjivanje dodjeljene su zlatne diplome za kvalitetu jer su svi pršuti bili iznad prosječne kavalitete i ocijenjeni su najvišim ocjenama", rekao je prof. dr. Mirko Gugić, koji je predsjedao žirijem. Istaknuo je da je iznimno zadovoljan kvalitetom ovogodišnjih pršuta koji su bili na ocjenjivanju.

Na Sajmu se svojim autohtonim proizvodima predstavilo 60-tak izlagača iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz BiH. Osim pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda posjetitelji su mogli kušati autohtone sireve, razne likere, vina, med, soparnik i uštipke.

Organizatorica Sajma, direktorica poduzetničkog centra Sinj Ana Barać rekla je kako je iznimno zadovoljna odazivom izlagača i posjetitelja sajma i naglasila kako je ostvaren cilj brendiranja Dalmatinskog pršuta kojim će se Hrvatska predstaviti na tržištu Europske unije.

U prigodnom programu nastupile su sinjske mažoretkinje, članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja i sinjsko pučko kazalište, a Sajam je zatvorila dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš.

HINA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari