SMS Mate Šimića komesaru Galiću: "Dovest ću vehabije da ti siluju ženu i djecu!"

u lancima

- Skinut ću glavu tebi, ženi i djeci. Silovat ću ti ženu i djecu, dovest ću vehabije da to urade, a ti ćeš sve to gledati, zaprijetio je SMS-om Mate Šimić (44) komesaru MUP-a ZHK-a Zoranu Galiću.

O ovoj prijetnji, Galić je napravio službenu zabilješku i dostavio je Tužilaštvu BiH, a ona je jučer pročitana u Sudu BiH na sjednici za određivanje pritvora braći Mati i njegovom bratu Blagi Šimiću iz sela Borajna kod Gruda, što je predložilo državno Tužiteljstvo.

Matu i Blagu Šimića, poznato je, u srijedu su uhitili pripadnici FUP-a u akciji Meteor, zbog sumnje da su organizirali međunarodni šverc droge, ali i planirali Galićevu likvidaciju. Istragom od 17. prosinca 2012. do danas prikupljeni su dokazi koji ih terete da su se bavili švercom oružja kao i droge u Hrvatsku, carinskim prevarama prilikom uvoza auta, krađama vozila te krivotvorenjem brojeva na šasijama i motorima automobila.

Tužitelji Saša Sarajlić i Dubravko Čampara zatražili su da se Šimićima odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke, pobjeći u Hrvatsku i tako postati nedostupni bh. pravosuđu (obojica imaju i hrvatsko državljanstvo), te jer bi njihovo puštanje na slobodu uvjetovalo stvaranje izvanrednih okolnosti.

Tužilac Saša Sarajlić je istakao da se kriminalno ponašanje braće Šimić ne može ukratko opisati, te je dodao da su oni spremni na banalna krivična djela poput otimanja pršuta od susjeda do krađe spejs šatla.

oslobodjenje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari