Srbijanci najavili istragu diploma s FABUS-a

Prema pisanju srbijanskog portala uskoro će uslijediti istraga oko štancanja diploma na fakultetu FABUS iz Sremske Kamenice. Naime, prozvodnja diploma s ovog fakulteta i u Srbiji je dobila svoju aferu i sve je više na udaru medija, koji traže da se cijeli slučaj istraži od strane države, točnije prosvjetnih inspektora.

Blic.rs doslovno navodi:

..."Tako se čekalo da naš list objavi priču o štancovanju diploma političarima na Fakultetu za uslužni biznis (FABUS) iz Sremske Kamenice, da bi prosvetni inspektori konačno proverili kako se tamo stiču diplome. U prosvetnoj inspekciji takođe odgovaraju da je broj inspektora mali, da su propisi loši, ali i da se radi na njihovim izmenama.

- Srbija će ove godine dobiti prvi zakon o prosvetnoj inspekciji, koji će omogućiti efikasniju kontrolu svih, a pogotovo visokoškolskih ustanova. Sada sve fakultete i visoke škole kontroliše samo osam prosvetnih inspektora. Takođe, svi opštinski i gradski prosvetni inspektori pripadaće Ministarstvu, a ne više lokalnim samoupravama, koje ih sada finansiraju i tako vrše uticaj na njih - objašnjava Velimir Tmušić, načelnik republičke prosvetne inspekcije...", osobito političara i onih

Veliki broj, osobito političara i državnih službenika, u Srbiji, BiH i Makedoniji su kupovali diplome na ovom fakultetu, kako bi zadržali službujuće položaje. Na fotografiji je diploma političara Mile Banike, koja je podigla puno medijske prašine, a čitateljima je prilika da bolje upoznaju kako izgleda ova diploma sa ovog "prestižnog" srbijanskog fakulteta i kako u Srbiji funkcionira visoko školstvo s pipcima i u hrvatskoj Hercegovini.

Ćirilica je "IN", zar ne!?    

 

blic.rs

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari