Vijećnici žele znati kako su nastali višemilijunski dugovi

Prije nekoliko dana Općinsko povjerenstvo i vijećnici Narodne stranke Radom za boljitak Ljubuški tražili su hitno sazivanje izvanredne sjednice Općinskog vijeća Ljubuški, zbog, kako navode iz ove stranke, višemilijunskih dugova koje je napravila vladajuća većina. S prijedlogom vijećnika 'Boljitka' o sazivanju izvanredne sjednice slažu se i vijećnici HSP-a BiH Ljubuški, što nam je potvrdio i predsjednik Ivica Miličević.

“Obavili smo razgovore s kolegama iz 'Boljitka' i točno je da podržavamo ovu inicijativu. Svakako moramo i trebamo znati što se u općini događa i da se pred vijećnike u zakonskim rokovima treba, kroz izvršenje proračuna, obrazložiti financijsko stanje u općini Ljubuški.
Na to teško stanje mi smo i ranije ukazivali i krajnje je vrijeme da se vijećnici i javnost suoče sa stvarnim financijskim pokazateljima, koji su na žalost, kako sada stvari stoje, poražavajući”,
rekao je Miličević.

On je dodao da se izvanredna sjednica OV-a treba temeljito pripremiti i da vijećnici HSP-a BiH neće biti zadovoljni usmenim objašnjavanjima, već dokumentiranim izvješćima s konkretnim informacijama o transferima novca.

“Usmeno obrazloženje nećemo prihvatiti, već isključivo želimo diskusiju na temelju dokumenata, koje želimo da nam se dostave, jer na to kao vijećnici imamo pravo”, dodao je Miličević.

U razgovoru s predsjednikom HDZ-a 1990. Ljubuški Radoslavom Radišićem doznajemo kako će i oni podržati 'Boljitkovu' inicijativu za sazivanjem izvanredne sjednice vijeća. Radišić je ovom prilikom kazao kako još uvijek nisu stigli razmotriti inicijativu vijećnika 'Boljitka', ali će to učiniti što prije, ako ne na općinskom odboru, onda na sastanku Predsjedništva.

Hoće li se i kada održati izvanredna sjednica, nismo uspjeli saznati. Naime, predsjednik OV-a Ljubuški Toni Kraljević nije želio davati izjavu po pitanju inicijative vijećnika 'Boljitka' s obzirom da još uvijek nije dobio službeni dopis od njihovog povjerenstva naslovljen na OV Ljubuški.  

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari