Održan "Okrugli stol" na temu cestovnog povezivanja hercegovačkih županija

U prostorijama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u ponedjeljak 8. travnja 2013. godine, je održan Okrugli stol “Prijedlog cestovnog povezivanja županija Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske” na kojem su nazočni bili predstavnici državne i federalne vlasti, predstavnici Vlade HNŽ, ZHŽ, HBŽ, kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Koordinator cijelog projekta je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, a uloga Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je tehnička i organizacijska priprema okruglog stola i radnih sastanaka te izrada neophodne tehničko-dokumentacijske osnove.

Na okruglom stolu prezentirana je trenutna situacija ukupnih događanja u BiH u svezi s planiranjem, projektiranjem i građenjem cesta, izradom strategije i prostornih planova na različitim razinama vlasti, te je na tom tragu zaključeno kako ključni cilj treba biti izrada prijedloga cestovnog povezivanja triju navedenih županija i okruženja. Predloženi koncept treba biti usuglašen i kompatibilan kako između županija, tako i sa susjednim područjima BiH i Republike Hrvatske.

Osnovni zadatak projekta je analizirati sva rješenja u postojećoj studijskoj, strategijskoj i planskoj dokumentaciji te temeljem toga pripremiti prijedlog cestovnog povezivanja, vodeći računa o tome da je Mostar regionalni centar predmetnog područja.

Vlada ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari