Poljoprivrednici prosvjedovali pred Ministarstvom financija ZHŽ

prosvjed

"Dogovorili smo da se poljoprivredni poticaji u visini cca 500.000 KM isplate u petak ujutro u 8 sati, a ostatak za animalnu proizvodnju  cca 420.000 KM će biti isplaćen sukcesivno do 31. srpnja", kazao je Dobroslav Bukmir, jedan od poljoprivrednih vođa u Ljubuškom za ljubuski.info, nakon današnjih prosvjeda oko 130 poljoprivrednika većinom iz naše općine.

Pregovarački tim poljoprivrednika su činili: Dobroslav Bukmir, Ante Boban, Dragan Pavlović, Dubravko Vukojević i Zdravko Miličević.

Prosvjede pred Ministarstvom financija ZHŽ u Ljubuškom osiguravalo je dvadesetak policajaca, pa je cijela situacija izgledala dosta mučno, jer su u glavnoj ulozi bili vlast na drugom katu zgrade, personificiranoj u osobi ministra Radoslava Luburića, narod pred zgradom i policija, pa su se mnogi pitali - je li moguće da smo se doveli do događanja naroda?

Naravno da je bilo različitih zahtjeva da se nije dogovorilo oko isplate poticaja. Tražene su ostavke premijera Zdenka Ćosića i ministara Radoslava Luburića i Ivice Ćorića

Sve je pomalo bilo i tragikomično, zbog prenošenja riječi ministra Luburića prosvjednicima, jer se ovaj nije pojavio u prizemlju zgrade.   

Od njega je prosvjednicima prenijeto da novca nema, pa su se prosvjednici pitali "tko ih je potrošio i kako?", te "zašto se zbog toga nitko ne procesuira i i ne odgovara".

U javnosti se očekivao veći broj prosvjednika, a kao rezultat svega su glasine da su se politički emisari vlasti pobrinuli za žestoko lobiranje u protekla dva dana, da se ne ide u prosvjede. Među prosvjednicima je bio i županijski zastupnik Miro Ćutuk, kojem mnogi zamjeraju nedosljednost i negativnu političku povodljivost, od koje će se teško opravdati. 

Prosvjed je polučio veću pozornost javnih medija i državnih televizija koje su u svim informativnim emisijama imale prilog iz Ljubuškog.

prosvjed

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari