Sveta Pričest na Humcu (foto)

Jučer na mali Uskrs, na Bijelu nedjelju, u crkvi svetog Ante Padovanskog na Humcu pored Ljubuškog, upriličena je podjela sakramenta prve svete pričest, koju je primilo 132 djece, 66 djevojčica i isto toliko dječaka. Kao i kod podjele svakog sakramenta, i jučer je u crkvi svetog Ante bilo svečano i dostojno. Svetu misu je predvodio fra Tihomir Bazina
, a istu je počeo obraćajući se prvopričesnicima kazavši im kako je napokon došao dan kada će susresti malog Isusa u bijeloj hostiji.

“Vjerujem da ste Ga s nestrpljenjem očekivali skoro deset godina, od svoga rođenja. Evo, svanula je i ta nedjelja kada ćete doći pred oltar Gospodnji i na ovoj svečanosti primiti Tijelo Kristovo”, kazao je fra Tihomir.

Primijetio je kako su prvopričesnici izgledali lijepo, veselo, nasmijano, naspavano.

“Osim ovih bijelih haljina koje nosite, frizura i cvijeća koje imate na sebi imate, još se po nečemu razlikujete u odnosu na neki dan kada smo imali probu. Prije ove svete pričesti vama se dogodilo još nešto lijepo, ispovijed, i zbog toga ste danas mnogo ljepši i veseliji”, kazao je fra Tihomir, poručujući prvopričesnicima da prime Isusa u svoja srca, neka on bude njihov dragi gost. Ali tom gostu ne trebaju ni ručak ni kolači ni pospremljena soba. Njemu trebaju ljudske duše, upravo ovakve kakvi su prvopričesnici, bijele i čiste.

Cijelu svečanost svojim recitacijama, čitanjima i prinošenjem darova uveličali su i sami prvopričesnici, a toliko su dobro odradili svoj posao, da ih je fra Ivan Boras, humački župnik nazvao profesionalcima. Čestitao je prvopričesnicima na primanju sakramenta prve svete pričesti, njihovim roditeljima, ali i učiteljicama, vjeroučiteljima i časnim sestrama koji su ih pripremili za ovaj svečan dan.

Na kraju misnog slavlja čestitke je prvopričesnicima, njihovim roditeljima i vjeroučiteljima uputio i humački župnik fra Ivan Boras. 
ljubuski.info

ljubuski.info

ljubuski.info

R.I. i Zorica Volarević (DL)

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari