Hrvatski navodni sabor, skup zlonamjernosti i gluposti

jednoglasno

Na upravo završenom Hrvatskom navodnom saboru mogle su se čuti mnoge skandalozne izjave, koje oslikavaju bilo zlonamjernost bilo glupost onih koji su ih izjavljivali. Jedan govornik započeo je obraćanje s pozdravom 'hvaljen Isus i Marija' i rekao da je to poruka Lagumdžiji i ostalima. Drugi je bio još cirkusantskiji, govoreći kako on ne bi prepoznao himnu BiH da mu netko ne kaže da je to himna i da Hrvati navijaju za BiH samo kad igra protiv Turske. Bilo je rečeno i to kako je komunizam najveće zlo u povijesti čovječanstva. Martin Raguž rekao je kako su Hrvati čekali 1300 godina na međunarodno priznanje države, što je izjava zbog koje bi mu trebalo oduzeti sve diplome, napose onu o završenim politološkim studijama, a uključujući i onu o završenoj osnovnoj školi. Neznalica ili manipulator Raguž (svejedno što je od toga dvoje) ne zna da Hrvati nisu čekali toliko godina na priznanje svoje države, zato što je država Hrvatska nastala 1943. a prije toga je nikada nije ni bilo pa se nije ni imalo što priznati niti što čekati. Dakle, ili ne poznaje povijest, ili ne poznaje pojam države, ili je manipulator koji svjesno obmanjuje i priča ono što oni koji su gori od njega žele čuti.

Mjera uspjeha Hrvatskog navodnog sabora označavat će mjeru propasti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao što je kroz sve ovo vrijeme od rata pa naovamo uspjeh HDZ-a označavao mjeru propasti Hrvata, i na demografskom i na kulturnom i na ekonomskom planu. Crkva, koja se pretenciozno i neopravdano zove katoličkom, stala je na stranu jedne plemenske, partikularističke ideje i time po milijun i prvi put iznevjerila svoje poslanje. Jer nacionalizam, kako je još davno primijetio Nikolaj Berdjajev, uvijek završava u vladavini bogatih nad siromašnima, pa dajući podršku nacionalizmu crkva daje podršku produbljivanju društvenih nepravdi.

U svemu tome, cinik Dragan Čović, to utjelovljeno Zlo koje je opsjelo hrvatske duše, pokazuje se kao najveći pobjednik. Malo po malo, on postaje Veliki i Dragi Vođa bh. Hrvata. Uz pomoć crkve, a zahvaljujući hrvatskoj naivnosti i nesvjesnosti vlastitog položaja i vlastitih perspektiva, Čović je na dobrom putu da dokrajči ovu agoniju bosansko-hercegovačkih Hrvata.

M.M.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari