Udruga poljoprivrednika ne odustaje od poticaja

ljubuski.info

Udruga poljoprivrednika u BiH (UPBiH) priopćila je kako nema odstupanja od 29 milijuna KM zaostatka za poticaje u poljoprivredi iz 2008., koji se trebaju isplatiti u prvoj polovici tekuće godine iz drugih izvora, a ne na teret proračuna za poljoprivredu za 2009.

UPBiH navodi da je na njihovu inicijativu u ponedjeljak održan sastanak s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Damirom Ljubićem na kojem su sudjelovala sva relevantna udruženja FBiH da bi se usuglasili u svojim zahtjevima.

Zaključeno je da se zadržava pravo na 50 milijuna KM poticaja za poljoprivredu za 2009. te da nema odstupanja od pisanog dokumenta o dinamici isplate sredstava iz 2008., što se treba usuglasiti na sastanku federalnim premijerom.

Također, UPBiH navodi da se zadržava jasan i čvrst stav o novom Zakonu o poticajima, a to je da Vlada prihvati novi zakon koji predviđa šest posto izdvajanja sredstava za poljoprivredu iz proračuna FBiH.

"Kada ove zaključke utvrdimo na današnjem sastanku s premijerom Brankovićem u roku od sedam dana ćemo dostaviti prijedloge za izmjene i dopune odluke za raspodjelu sredstava iz 2009. Zatim, u sljedećih petnaest dana prijedloge za izmjenu i dopunu prijedloga Zakona o poticajima gdje smatramo kako nismo bili dovoljno uvaženi te želimo pomoći Ministarstvu i Vladi da bismo napravili kvalitetniji dokument, odnosno zakon“, izjavio je predsjednik UPBiH Miro Pejić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari