Vitomir Filipović ostaje Predsjednik županijske Skupštine

Unatoč najavama HDZ-a 1990. da će Vitomir Filipović, predsjednik Skupštine ZHŽ-a, biti smijenjen nakon što je prilikom izglasavanje nepovjerenja Vladi ove županije glasao protiv svoje stranke, kako sad stvari stoje, u idućem razdoblju do toga neće doći.

Iako je na idućoj sjednici Skupštine ZHŽ-a, koja je najavljena za petak, trebala biti točka o smjeni dosadašnjeg i imenovanje novog predsjednika Skupštine, na zahtjev Kluba zastupnika HDZ-a 1990. ova je točka skinuta s dnevnog reda.

Proračun prioritet

Kao razlog nagle promjene mišljenja Ivica Gašpar, predsjednik povjerenstva HDZ-a 1990. za ZHŽ, je istaknuo činjenicu da je pred Skupštinom ove županije odluka o usvajanju proračuna za ovu godinu, što je po mišljenju svih zastupnika mnogo važnije od eventualne promjene vodstva županije.

“U idućem razdoblju Skupština ove županije treba razmatrati mnoge važne odluke. Naime, pred nama je nacrt proračuna, što je najbitniji akt, i u svakom slučaju je to prioritet”, kazao je Gašpar.

Dodaje kako ne može govoriti o tome hoće li se točka o eventualnoj smijeni i imenovanju novog predsjednika naći na nekoj od idućih sjednica Skupštine ZHŽ-a.

“Na inicijativu Kluba zastupnika HDZ-a 1990. ostajem na ovom mjestu”, istaknuo je Filipović.

O smjeni odlučuju zastupnici

Naglasio je i kako će zastupnici odlučiti hoće li se točka o razrješenju i imenovanju predsjednika Skupštine i zamjenika predsjednika Skupštine ponovno naći na dnevnom redu neke od sjednica Skupštine. Inače, nakon izglasavanja povjerenja Vladi ZHŽ-a premijer Zvonko Jurišić je od predsjednika HDZ-a 1990. Bože Ljubića tražio smjenu Vitomira Filipovića, koji je zajedno sa zastupnicima HDZ-a BiH glasao protiv njegove Vlade.

Nakon toga je Predsjedništvo HDZ-a 1990. na svojoj sjednici održanoj u Rami pokrenulo stegovni postupak protiv Jadranka Lasića i Vitomira Filipovića, te je bilo rečeno kako će doći do smijene dosadašnjeg predsjednika Skupštine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari