Otac i sin Brkić u sukobu interesa?

"...Direktor javnog poduzeća i član upravnog odbora cesta dovodi do sukoba interesa. Pročitajte u linku iznad. Ali kada je mali Ivićev sin lokalno može sve. Pa ljudi moji zato se osipa HDZ zato je rasturen hrvatski korpus zbog osoba tipa Ivić kojem nije dovoljna njegova funkcija koju je sačuva zamislite priko Lagumdžije kada je bila sječa kadrova HDZ u Federaciji a okolo priča priče, pa triba i malom dvi funkcije namaći..." - ovo je izdvojeni komentar, čijim smo tragom došli do spoznaje da su otac i sin Ivan i Josip Brkić u navodnom sukobu interesa s obzirom na funkcije koje sada obnašaju.

Otac je direktor Agencije za nadzor osiguranja, iako nije zadovoljio kriterije natječaja, sin Josip je član Upravnog vijeća JU Ceste ZHŽ i izabran za v.d. direktora JKP Ljubuški. 

Što kaže Zakon za angažman bliskih srodnika?

"U slučaju da bliski srodnik izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije ili savjetnika, obnaša nespojive dužnosti u javnom poduzeću, agenciji za privatizaciju i privatnom poduzeću i kada sklapa ugovore o osobnim uslugama s javnim ili privatnim poduzećem, suprotno odredbama zakona, angažman bliskih srodnika izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije i savjetnika, također dovodi do situacije u kojoj za ovog izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije i savjetnika, dolazi do sukoba interesa.

Bliskim srodnikom smatraju se bračni i izvanbračni partner, dijete, majka, otac, usvojitelj i usvojenik izabranog dužnosnika, nositelja izvršne funkcije i savjetnika."

Svaki komentar je suvišan, a ostavljamo ih Vama...

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari