Općina Ljubuški u 2012. poslovala s gubitkom, koji iznosi - 1.089.507,91 KM

Ljubuška javnost nije zamijetila i da joj je općina Ljubuški u 2012. godini poslovala s gubitkom i to milijunskim. Izgleda da smo na te goleme gubitke navikli i postali tvrdi kao da nas se to ništa ne tiče. Gubitak iznosi –1.089.507,91 KM.

Gubitak je put prema stečaju općine

Pitamo se što je dovelo do ovog gubitka? Jednostavno kazano rastrošnost općine, koja je potrošila 9.060.003,60 KM, a prihodovala 7.970.495,69 KM, te loše upravljanje financijama, a tome treba pridodati nerealno procijenjenu prihodovnu stranu. Što da još nije bilo prihoda od županije od 600.000 KM, koja nije utrošena prema zahtjevu Vlade ZHŽ.
U općini se ne pitaju osobe od struke, a Nevenko Barbarić «grabi» bez zakonskog upravljanja financijama općine.

Ljubuški je sav u gubitcima

Uz općinu s gubitkom je poslovao JKP Ljubuški s približno 400.000 KM, a akumulirani gubitci ovog poduzeća kroz zadnje četiri godine iznose oko 2.750.000 KM. U gubitcima je i knjižnica.

Financijska opterećenja općine Ljubuški

Općina ima kreditna zaduženja u iznosu od 5.500.000 KM i kada im pridodamo kredite Svjetske banke, gubitke JKP Ljubuški i tekuće obveze, eto nas do cca 18.000.000 KM.

Kako spasiti JKP Ljubuški?

Prema nacrtu proračuna za 2013. godinu za uređenje zelenila i čistoće grada namjerava se uložiti 240.000 KM. Vjerujemo kako je to namijenjeno za JKP Ljubuški, ali to je nedovoljno. S tim novcem se ne može platiti niti dug prema Vrgorcu. S druge strane ALBA nezakonito dobiva puno više sredstava za odvoz smeća.

Ljubušaci je li Vas interesira Vaš grad?

Ovo je pravo pitanje za sve one koji ovdje žive, koji trebaju da se bore za kvalitetu života, za bolje sutra s novim zaposlenjima. Ovo je pravo pitanje iz razloga što su ljubušaci apsolutno nezainteresirani za sve što se događa u općini, sve su prepustili stihiji i ne vrednuju rad lokalnih političara prodajući se za lažna obećanja.

Vrijeme je za buđenje, da nam sutra ne budu problemi još veći.

p.s. (u sljedećim danima ćemo objaviti glavne financijske namjere općine u 2013. godini) 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari