Poziv za sudjelovanje u obuci za moderatore i promotore lokalnog razvoja

Razvojni program Ujedinjenih naroda zajedno sa Švicarskom agencijom za razvoj (SDC) u sklopu Projekta Integriranog planiranja lokalnog razvoja (ILDP) u suradnji s općinom Ljubuški organizira obuku za moderatore i promotore lokalnog razvoja. Obuka za moderatore i promotore lokalnog razvoja je osmišljena tako da odabranim sudionicima iz lokalnih zajednica na interaktivan i praktičan način ponudi osnovna znanja i vještine koje će im omogućiti uspješnu primjenu procesa lokalnog razvoja u svojim zajednicama.

Obuka odabranih moderatora je planirana za travanj 2013. godine u trajanju od 3 dana i besplatna je za sve sudionike, a broj mjesta je ograničen!

Na ovaj način, ILDP i općina Ljubuški pozivaju sve one koji bi se htjeli više angažirati u lokalnim razvojnim procesima naše zajednice, da iskoriste mogućnosti programa obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja, da pošalju svoju biografiju, zajedno s kratkim motivacijskim pismom u kojem treba navesti zašto bi htjeli sudjelovati u obuci, viziju svoje buduće uloge u procesima lokalnog razvoja te ostalo što smatrate važnim, a tiče se razloga za uključivanje u ovakav vid obuke.

Što program obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja nudi?

  • Znanja i vještine u vezi participatornog planiranja lokalnog razvoja;
  • Znanja i vještine o načinu moderiranja diskusija i postizanja zajedničkog dogovora;
  • Znanja i vještine za moderiranje procesa izgradnje partnerstava koji vode zajedničkoj realizaciji konkretnih razvojnih inicijativa na lokalnoj razini;
  • Znanja i vještine posredovanja i proaktivnog povezivanja lokalnih resursa i potencijala u funkcije lokalnog razvoja, a temeljem partnerstava između javnog, privrednog i društvenog sektora.

Prijavite se ukoliko imate:

  • Srednju stručnu spremu;
  • Iskustvo u inicijativama na lokalnoj razini (volonterski projekti, NVOs, lokalne razvojne agencije, MZ i ostale građanske skupine), a koje je vidljivo iz vaše biografije;
  • Motivaciju, želju za novim znanjima i spremnost za doprinos razvoju svoje zajednice;
  • Osnovne komunikacijske vještine;
  • Poznavanje engleskog jezika je prednost.

Biografiju i motivacijsko pismo pošaljite elektroničkim putem, na e-mail adresu: mario.bajto [at] ljubuski.ba ili dostavite osobno, g. Mario Bajto u zgradu općine Ljubuški, najkasnije do četvrtka, 28.03.2013. godine, do 17:00 sati.

Obrazac možete preuzeti s poveznice u docx formatu.

ljubuski.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari