Revizorsko izvješće pokazalo - oporavak JKP je gotovo nemoguć

vijećnici

Na sjednici Općinskog vijeća Ljubuški vijećnici su imali priliku poslušati revizorsko izvješće o stanju u ljubuškom Javno-komunalnom poduzeću. Slušajući revizorsko izvješće mnogi su ostali zatečeni stavkama od kojih neke prelaze i milijunske svote iz čega se moglo zaključiti da je oporavak ovakvog društva jednostavno nemoguć. Ipak, načelnik općine Nevenko Barbarić obećao je da će u idućih šest mjeseci do godinu dana uspjeti ponovno dići na noge ovo poduzeće i to s pozitivnim poslovanjem, naravno, uz velike preinake u samom poslovanju poduzeća.

Ivana Brkić iz Revizorske kuće pojasnila je nazočnima koje su to slabe točke u poslovanju JKP Ljubuški koje bi trebalo na neki način riješiti kako bi se iznašao put za nastavak rada ovog poduzeća. Primjerice, prosječne bruto plaće po radniku iznosile su po 1593 marke tako da u posljednje tri godine nije bilo moguće u ovakvom stanju poduzeća i dalje izdržavati 54 radnika. Brkić je navela i primjer iskorištenih sredstva kao što je naplata potrošnje vode koja je dosad iznosila svega 30 posto od ukupne potrošnje vode, što je dovodilo do velikih financijskih gubitaka.

Razriješeni su stari članovi NO-a JKP "Ljubuški" i imenovani novi članovi u sastavu: Slaven Prskalo, Marijana Rašić, Antonio Bašić, Vlado Medić i Luka Kraljević koji su dužni u roku od 15 dana sazvati sastanak Nadzornog odbora kako bi se napokon pokrenulo pitanje stanja JKP Ljubuški.

Zvučni zapis sjednice [ Radio Ljubuški ]

Jedna od zanimljivijih točaka dnevnog reda jest prijedlog rješenja o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka-zanimanja u SSŠ Ruđer Bošković i to za zanimanje konobar-kuhar te za zanimanje mehanotronika.

Na sjednici je izglasan prijedlog nacrta odluke o proračunu općine Ljubuški za 2013. godinu u visini od 12 milijuna i 987 tisuća maraka nakon čega nacrt proračuna ide u proceduru javne rasprave koja će se održati u ponedjeljak s početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici.

Jednoglasno je usvojen prijedlog odluke o usvajanju prijedloga zoning plana poslovne zone Zvirići u Zvirićima, za razdoblje 2012. - 2022. te prijedlog odluke o provođenju zoning plana poslovne zone Zvirići. Novu poslovnu zonu Zvirići koja se prostire na 172 hektara podrobno objasnila je Lucija Mikulić predstavivši projekt izgradnje prednjeg dijela poslovne zone na 39,5 hektara.

Na dnevnom redu se između ostaloga našao i prijedlog odluke o usvajanju programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od elementarnih i drugih nepogoda u općini za razdoblje od 2013. do 2017. godine, zatim prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o provođenju urbanističkog plana grada Ljubuški, koji su jednoglasno usvojeni.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari