Revizija neizravno potvrdila - općina kao maćeha uništila JKP Ljubuški

smećara

Financijsko izvješće što ga je izradila REVIVA revizija je u potpunosti neizravno potvrdio kako je općina Ljubuški na čelu sa Nevenkom Barbarićem uništila JKP Ljubuški. Egzekutori su bili politički ađutanti u likovima nedoraslih poslušnih osoba koje su imale samo jedan zadatak sunovratiti poduzeće u financijski ambis zbog dugogodišnjih pronevjera i nezakonitih radnji pod palicom nenarodne politike.

Gubitak za 2012. godinu je iznosio -377.454,70 KM. Uprihodovano je znači 1.468.884,25 KM, a ukupni rashodi su 1.846.338,95 KM. Iz svega je vidljivo da je općina kočila oporavak JKP Ljubuški sa samo jednim ciljem zataškavanja prljavih poslova, koji su godinama vođeni u poduzeću.
Samo malo rada i dobre volje moglo je dovesti poduzeće do pozitivnog poslovanja i trebale su se samo nastaviti pozitivne tendencije iz prvog dijela godine, kada je JKP Ljubuški poslovalo s dobiti od 46.323,23 KM.

Na djelu je bila uništavajuća bahata politika načelnika Nevenka Barbarića, njegovo neznanje i neodgovornost. Njemu treba pridodati neodgovorne direktore i nekoliko članova NO iz redova HDZ1990, koji su se osramotili za neodgovornost i svoje poslanje u ovom poduzeću.

Davanje posla ALBI uništilo JKP Ljubuški

U zadnjih 5 godina ukupni akumulirani gubitak iznosi -2.409.810,72 KM, kojemu treba nadodati ostale gubitke tako da gubitak iznad visine kapitala iznosi -2.752.423,42 dok su obveze prema dobavljačima i kratkoročne obveze 3.571.658,50 KM.

U reviziji, koja je obradila taksativno samo dobivene podatke iz računovodstva poduzeća, stoji da je nastavak poslovanja poduzeća neizvjestan

Pravni kaos

Kolika je veličina pravnog kaosa govori podatak da je temeljni kapital poduzeća još uvijek 2.000 KM, a toliko je izgrađeno kilometara vodovoda i vodosprema. U pravnoj službi vlada pravi kaos. Općina na čelu sa Nevenkom Barbarićem se suludo igrala milijunima KM.

Iz svega prezentiranog treba hitno postaviti pitanje odgovornosti onih koji su JKP Ljubuški doveli do ove situacije.
Nevenko Barbarić zbog uništenja JKP Ljubuški treba podnijeti neopozivu ostavku, a politika koja je bila dubokih džepova crveniti obraze od sramote u kojoj je 55 radnika pred neizvjesnom budućnosti.

Postavimo pitanje – koliko je ALBA zaradila na račun JKP Ljubuški, zašto se gomilaju dugovi prema dobavljačima i Komunalnom Vrgorac?

Da se ne bi isključila voda selima uz granicu, doznajemo da je intervenirao i glavni tajnik HDZ RH Milijan Brkić, jer općina Vrgorac više nema povjerenja u načelnika Barbarića.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari