Mostarska podružnica napustila HSP, Jurišić najavljuje čišćenje stranke

Najveća mostarska podružnica HSP BiH Mostar Jugozapad napustila je HSP BiH i dala potporu predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru.

Nakon podružnica Čitluk, Ravno i Novo Sarajevo, i ova mostarska podružnica Mostar Jugozapad napustila je HSP i priključila se Budimiru, kako bi prešla u redove njegove Stranke pravde i povjerenja.

Riječ je o Podružnici koja daje brojne predstavnike u tijelima stranke, ali i izvršnoj i zakonodavnoj federalnoj vlasti. Izvršni odbor na sjednici koja je održana u subotu 9. ožujka 2013. godine, donijela je odluku o istupanju iz HSP BiH.

Kako su naveli, razlog istupanja je loše prezentiranje i sudjelovanje u kreiranju političkih procesa u BiH, kao i višemjesečno ignoriranje argumentiranih stavova ove Podružnice, te brojni drugi među kojima i nedemokratsko vođenje stranke.

Osim 21 člana Izvršnog odbora stranku napušta još i 84 člana HSP Podužnice Jugozapad što je ukupno 105 članova.

Predsjednik podružnice je dugogodišnji član HSP-a Mišo Andrić koji je ujedno i član Glavnog stana HSP BiH. Uz Andrića iz ove Podružnice su Željko Asić, zastupnik u Parlamentu FBiH, dopredsjednik Glavnog stana i član Predsjedništva HSP BiH, koji se po medijima provlači zbog slučaja fizičkih napada, Ivica Skočibušić, predsejdnik Mladeži HSP BiH i član Predsjedništva i Glavnog stana HSP BiH, Tomislav Pupić, savjetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH, Vinko Drinovac, šef ureda predsjednika Federacije BiH.

S druge strane, predsjednik HSP-a BiH, Zvonko Jurišić, moji je rekao kako je Budimirovim odlaskom njegova stranka na dobritnku, rekao je kako bi predsjednik Federacije BiH trebao dati ostavku jer ta dužnost pripada HSP-u BiH, a ne Budimiru osobno.

Jurišić je za sarajevsko Oslobođenje rekao kako ne traži da Budimir podnese ostavku na dužnost predsjednika FBiH, ali ga je pozvao da sam ponudi ostavku.

"Budući Budimir sebe smatra moralnim i poštenim političarom, on bi morao razmisliti o svom daljnjem političkom angažmanu na poziciji predsjednika FBiH. Iza predsjednika FBiH danas ne stoji niti jedna politička opcija. Budimir će sada uzurpirati poziciju predsjednika FBiH i pokazat će da je na prvom mjestu njegov interes, a tek potom dolazi sve ostalo", rekao je Jurišić i istaknuo kako Budimir nikad zdušno nije ni bio u HSP-u.

Unatoč njegovom jako lošem rezultatu na posljednjim općim izborima, veli Jurišić, HSP je Budimira nagradio funkcijom predsjednika FBiH.

"Na njegovu je kampanju potrošena polovina ukupno potrošenog novca. On tada jeste ponudio ostavku u HSP-u, no mi smo ga nagradili pozicijom predsjednika FBiH. On nije ništa doprinio za razvoj stranke, nego je po medijima negativno govorio o HSP-u i meni kao predsjedniku stranke", izjavio je predsjednik HSP-a dodavši kako će krenuti s čišćenjem stranke.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari