Budimir istupio iz HSP-a, osniva novu stranku

Predsjednik FBiH Živko Budimir i dopredsjednik HSP-a BiH, sazvao je danas u Sarajevu konferenciju za medije u povodu istupanja iz Hrvatske stranke prava BiH-e te najavio osnivanje nove političke stranke.

"Povod sazivanju tiskovne konferencije je moja odluka da istupam iz HSP-a BiH, te najavljujem formiranje nove političke stranke koja će do konca ožujka mjeseca biti registrirana, a čiji će osnivački Sabor biti koncem svibnja mjeseca. Razlog istupanja iz HSP-a, je prije svega nefunkcioniranje stranačkih tijela i izostanak stranačke politike i stavova po ključnim pitanjima političkog života u Bosni i Hercegovini, što je bilo razvidno napose u izostanku potpore stranačkih tijela i pojedinaca iz vrha stranke u mojim aktivnostima vezanim za zaštitu digniteta braniteljske populacije i insistiranju na zakonitosti djelovanja u procesu revizije braniteljske populacije. Sudjelovanje u vlasti prihvatio sam sa namjerom djelovanja u srhu poboljšanja pozicije hrvatskog naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine što bi u konačnici omogućilo poboljašanje pozicije Hrvata u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i sa ciljem promjene ukupnih odnosa u Bosni i Hercegovini te borbi protiv korupcije. Način na koji je HSP BiH vođen u protekle dvije godine te odnosi koji su vladali unutar HSP-a jasan su pokazatelj je da te ideje nisu bile istovjetne svima u vodstvu HSP-a BiH te da su neslaganja i razlike nepremostive pa je s toga ne moguće moje daljnje djelovanje u HSP-u BiH. Ovakva razmišljanja sa mnom dijeli još jedan dio članstva HSP-a BiH i ja očekujem da će mi se pridružiti u novoj političkoj stranci", kazao je Budimir.

On je kazao da je "radni" nazim nove njegove nove stranke 'Stranka pravde i povjerenja".

Jurišić: HSP je Budimirovim odlaskom na dobitku

Komentirajući odlazak predsjednika FBiH Živka Budmira iz HSP-a, Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić, komentirajući najavu istupanja iz stranke Živka Budimira, podsjetio je da je Budimir i ranije najavljivao odlazak i osnivanje nove stranke.

"Po mom mišljenju, njegov odlazak nije veliki gubitak za HSP BiH, već čak dobitak za stranku. Najavili smo sjednicu Glavnog stana koja će se održati najvjerojatnije u utorak i na kojoj bi trebali biti isključeni neki članovi HSP-a BiH", kazao je Jurišić. On je kazao da na sjednici nije bila planirana rasprava o Budimirovom odlasku no, kazao je, da je njegov odlazak vjerojatno prejudiciranje događaja kako ne bi i sam Budimir bio isključen iz stranke.

"Dobro je da iz stranke idu oni koji misle da će s gospodinom Budmirom, na bilo kakav način, profitirati, bilo politički, ideološki ili materijalno", kazao je Jurišić te dodao kako misli da je pravo vrijeme da "u HSP-u znamo tko je tko i tko igra dvostruku igru".

"Mislim da će on povući jedan dio pravaša u svoju stranka, premda bi on trebao razmisliti tko sada stoji iza njega na njegovoj dužnosti kao predsjednika FBiH. Isto tako, on treba znati da ga na mjesto predsjednika Federacije nisu dovele nebeske ptice i moralno bi bilo da podnese ostavku", zaključio je Jurišić.

Perić: Ne znam može li išta dobrog donijeti

"Živko Budimir vjerojatno misli kako na drugome mjestu može bolje te najavu kako on osniva novu stranku posebno ne želim ni komentirati", kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik HSP-a BiH Josip Perić.

"Po mome mišljenju, previše je stranaka na bh. političkoj sceni. Još jedna stranka u nizu, ne znam može li išta dobro donijeti, posebno ne narodu u BiH", zaključio je Perić, čime je i neizravno potvrdio da se ne vidi u "Budimirovom timu".

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari