Vlada odbila Nacrt zakona o provođenju kontrole nad braniteljskim pravima

Na 48. sjednici Vlade, održanoj u Širokom Brijegu, Vlada Županije Zapadnohercegovačke temeljem Deklaracije o ustavno pravnom položaju Županije Zapadnohercegovačkje ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 6/08), i članka 19. stavka (4) Zakona o Vladi Županije Zapadnohercegovačkoj), donijela je:

Zaključak o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite

  1. Vlada Županije Zapadnohercegovačke ne prihvaća obrazloženje Ustavne osnove za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite iz razloga zajedničke nadležnosti koja se ostvaruje zajednički ili odvojeno ili od strane županije koordinirano od federalne vlasti, ali uvijek dogovorom na trajnoj osnovi (Ustav Federacije Bosne i Hercegovine u članku III. 3.(2)).
  2. Vlada Županije Zapadnohercegovačke smatra paradoksalno da Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata traži očitovanja o Zakonu iz stavka (1) ove točke, a koji je vezan za članak III. 2. Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, na način da ako se Skupština Županije Zapadnohercegovačke ne očituje u roku od 7 dana smatrati će se da je suglasna sa tekstom Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.
  3. Vlada Županije Zapadnohercegovačke ne prihvaća Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koji je predložilo Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.
  4. Vlada Županije Zapadnohercegovačke analizirajući i razmatrajući predmetni Zakon je utvrdila i inzistira na usvajanju svoga prijedloga teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite kojim se adekvatno štite prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite i kojeg prosljeđuje Skupštini Županije Zapadnohercegovačke na daljnje očitovanje.
Vlada ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari