Poziv za HNS samo strankama koje podržavaju usvojenu politiku

Jučer su u Mostaru održane sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, te sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Oba događaja su održana u Domu HDZ-a BiH. Na sjednici Predsjedništva HNS-a određeno je da će peto zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora biti održano 6. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Usvojen je i okvirni dnevni red za ovu sjednicu, a koji će se sastojati od 13 točaka.

Još dvije sjednice

"Planirano je održavanje još dvije sjednice Predsjedništva HNS-a do zasjedanja Sabora. Na prvoj koja je planirana za 11. ožujka trebalo bi se razgovarati o tehničkim detaljima, dok će se 18. ožujka razgovarati o dokumentima koji će biti usvojeni na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora" - rekli su nam naši sugovornici. Oni su dodali kako se razmišlja o slanju javnog poziva svim strankama s hrvatskim predznakom za sudjelovanje na zasjedanju HNS-a, a uvjet je slaganje s politikom i odlukama koje je HNS do sada usvojio i donio.

S druge strane, Predsjedništvo HDZ-a BiH je jučer razmatralo nekoliko točaka, a u prvom redu provedba odluke "Sejdić - Finci", te analiziranje tribina koje su održane na prostoru cijele BiH, a na kojima se razgovaralo o rekonstrukciji države.

"Naša radna skupina za provedbu odluke Sejdić - Finci bi trebala u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima EU-a. Očekujemo kako će konačni dogovor biti postignut do kraja ožujka, a službeno potpisivanje sporazuma se planira za 11. travnja" - rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH dopredsjednik ove stranke Nikola Lovrinović.

Rezultati tribina

On je i dodao kako su u ovoj stranci izrazito zadovoljni s rezultatima 15 tribina koje je organizirao HDZ BiH, a koje su posjetile tisuće ljudi. Lovrinović je istaknuo kako su Hrvati iz cijele BiH na tribinama jasno poručili što misle o rekonstrukciji države.

"Dobili smo stavove Hrvata i potporu za stavove koje zastupamo" - zaključio je Lovrinović.

Marko Karačić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari