Željku Asiću i Mili Andriću slijedi izbacivanje iz stranke

Zbog fizičkog nasrtanja i izvršenja linča na stranačkog kolegu tijekom održavanja sjednice Nadzornog odbora JP Elektroprivrede HZ HB Željko Asić, predsjednik Povjerenstva za informiranje i zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, te dopredsjednik glavnog stana HSP-a BiH bit će uskoro izbačen iz stranke.

Izgubio potporu

Iako je o njegovom izbacivanju bilo govora i tijekom prošle godine, kada je ponajviše tijekom izborne kampanje za općinske izbore zajedno s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom radio protiv HSP-a, u stranci je zadržan prvenstveno zahvaljujući dopredsjedniku stranke Josipu Periću koji je za njega tvrdio da ima dosta mana, ali i da ima i jednu vrlinu više.

Kaubojskim nastupom u zgradi EP HZ HB u četvrtak je izgubio podršku i Perićeve struje, te je od predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića zatraženo da se Asića ovog puta ozbiljno sankcionira.

"Vrh HSP-a BiH osuđuje gnusno i neljudsko ponašanje zastupnika Željka Asića. Sjednica glavnog stana će biti održana u idućem tjednu, te će na istoj biti poduzete stegovne mjere kao i izbacivanje iz stranke članova Željka Asića i Mile Miše Andrića također člana glavnog stana", kazao je u izjavi za Večernji list predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. Ističe kako je njegova dužnost i moralna obveza postupiti na ovaj način, budući da navedene osobe osim još nekih članova s kojima će se stranka obračunati u vrlo kratkom periodu, a također su dio ove priče, bacaju ljagu na HSP BiH. Ovim putem Jurišić je dao potporu napadnutom Mariju Bencunu. Zanimljivo je spomenuti kako je ovoga puta došlo i do razdora između Željka Asića i Živka Budimira, budući da je Asić otkazao poslušnost predsjedniku Federacije BiH, te je umjesto osoba koje je Budimir predložio da se zaposle u EP HZ HB na putu od stranke do ovog poduzeća, kako nam je rečeno, na papir stavio svoga zeta i susjedu, što je naišlo na oštre reakcije kod dopredsjednika HSP-a BiH.

Borba za fotelje

Iz ovoga je vidljivo da je baš kao i nakon formiranja Vlade kada je zbog direktorskih fotelja u Elektroprivredi HZ HB došlo do stvaranja više struja u HSP-u te sukoba na relaciji Perić - Jurišić - Budimir i ovoga puta pozadina - zapošljavanje kadrova u ovom poduzeću. Naime, Nadzorni odbor je od Uprave zatražio da se napravi plan zapošljavanja za 2013. po županijama što ‘mostarskoj struji’ na čelu sa Željkom Asićem očito nije odgovaralo.

Marija Medić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari