Kardinal pozvao hrvatske političare na obraćenje i zajedništvo

Na poticaj nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića i s porukom poziva u povratak međusobnog povjerenja i zajedništva u jučer je u katedrali Srca Isusova u Sarajevu prvi put upriličena misa i susret hrvatskih političara na kojoj su bili čelnici HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., HSP-a BiH i drugih hrvatskih stranaka, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) Biskupske konferencije BiH.

Kardinal Puljić je pri tome upozorio katoličke dužnosnike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da su u ovome društvu zanijekane moralne i duhovne vrijednosti, a da se "u javnosti nabija kompleks manje vrijednosti onome tko se usudi iznositi načela vjere i morala".

Pri tome je istaknuo da su svi vjernici odgovorni za izgradnju društva i općeg dobra, napose političari.

"Ima stvari koje ne ovise o broju ruku. To su temeljne vrijednosti koje čovjek vjere treba usvojiti a ne rušiti", rekao je kardinal Puljić napominjući da ovaj susret treba pomoći "da svatko osobno sebe prepozna u svom vjerničkom identitetu, te ujedno, u Božjem svjetlu a ne u svjetlu interesa".

Vrhbosanski nadbiskup je se tijekom mise zahvalio Bogu da su katolici imali na čelu Crkve papu Benedikta XVI. "Ovo je trenutak zahvale Bogu, ali i poziv da se molimo za izbor novog Pape.

"Pratite me na putu i dok budem u konklavama svojom molitvom, mene i sve kardinale", zamolio je kardinal Puljić.

Na domjenku u dvorani Svećeničkog doma u Sarajevu, nakon svete mise, nazočnim političarima obratio se apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto koji je podržao kardinala za prikladnu inicijativu okupljanja katoličkih laika koji služe u državnim institucijama te na neki način održavaju kontakte s političkim instancijama ove države.

"Dragi prijatelji, pozivam vas da promičete kršćanske vrijednosti i moralna načela za dobro društva i ljudske obitelji. Neka Vas Duh Sveti vodi u vašem kršćanskom i katoličkom svjedočenju", poručio je Pezzuto.

KTA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari