Vlada ZHŽ odbila federalne inspektore

Jučer se na sjednici Vlade ZHŽ dogodio vjerojatno povijesni presedan. Vlada je odlučila da u inspekcijski nadzor neće primiti inspektore Federalne uprave za inspekcijske poslove i na njihovo traženje predočiti dokumentaciju za nadzor.

Zbog velikog djelokruga rada Federalne uprave za inspekcijske poslove, ali i nemogućnosti da dođemo do informacija zbog neradnog dana, još je nepoznato što je bio predmet inspekcijskog nadzora, ali iz samog čina Vlade ZHŽ logično se nameće zaključak da im se inspektori nisu «svidjeli».

Čin odbijanja inspektora od strane Vlade ZHŽ u financijskim krugovima F BiH nije ocijenjen dobrim, a ministar financija F BiH Ante Krajina kratko je kazao: «Ovaj postupak nije u redu!» 

Zbog velikih problema, pritisnuti dugovanjima, prema mirovinskim i drugim fondovima, inspekcijski nadzori su u ministarstvima logično česti, jer je potrebno iznaći put za izlazak iz sadašnjeg začaranog kruga prelijevanja novca.

Tako zbog milijunskih dugovanja prema MIO F BiH, djelatnici, koji imaju uvjete za mirovinu, u istu ne mogu otići, sve dok se dugovanja ne izmire.

Vlada ZHŽ više nego je očito, ima ogromnih problema. Koje će pravne radnje poduzeti Federalna uprava za inspekcijske poslove vidjet ćemo narednih dana.   
 

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari