Novo vozilo Hitne pomoći za ljubuški Dom zdravlja

Dom zdravlja Ljubuški bogatiji je za novo vozilo hitne pomoći. Nabavljeno je novcem Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ u sklopu zajedničke nabave vozila hitne pomoći za sva četiri doma zdravlja u županiji.

Svečanoj primopredaji bili su nazočni županijski i općinski dužnosnici: dr. Stjepan Bogut, Vilson Crnjac, Radoslav Luburić, Gordan Bradvica, Zdravko Bešlić, Nevenko Barbarić, Toni Kraljević uz domaćina dr. Srećka Matića, ravnatelja Doma zdravlja. Vozilo je blagoslovio humački gvardijan fra Velimir Mandić.

Vozilo je opremljeno suvremenim uređajima za održavanje života u hitnim slučajevima: defibrilatorom, EKG-om, uređajem za mjerenje parcijalnog tlaka kisika te modernim imobilizacijskim sredstvima koji se koriste za prijevoz teško ozlijeđenih pacijenata.

U upravi Doma ističu da su, zahvaljujući inicijativi, potpori i zalaganju Upravnog vijeća ZZO ZHŽ-a i ravnatelja Matića, proteklih mjeseci ostvarili nekoliko vrijednih projekata. U suradnji s generalnim konzulatom Hrvatske u Njemačkoj, konzulom Kristijanom Tušekom i skupinom Ljubušaka, nabavljen je i darovan automatski defibrilator vrijedan 6000 KM, a uz potporu ZZO ŽZH kupljen je uređaj za testiranje vrijednosti bilirubina kod novorođenčadi čija je vrijednost 5000 KM. U zgradi Doma zdravlja postavljen je videonadzor i u tijeku je nabava suvremenog uređaja za istezanje slabinske i vratne kralješnice u vrijednosti 10.000 KM za potrebe Centra za fizikalnu terapiju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći dobili su nove radne odore, a u planu je obnavljanje opreme u hematološkom laboratoriju i za potrebe internističke službe.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari