Zoran Galić o kriminalu i neredu u policiji

priča

U otvorenom razgovoru za Radio Plus, ravnatelj policije MUP-a ŽZH Zoran Galić je iznio niz zanimljivh informacija, među ostalim i to da ga je Ivica Jurčić iz Lijanovićeve stranke optužio da je prije tri godine izvršio pljačku Unicredit banke i taj novac uručio Čoviću za predizbornu kampanju HDZ-a.

Poslušajte cjeloviti zvučni zapis razgovora u trajanju od 80 minuta:

Galić je čak najavio skorašnje pokretanje kaznenog postupka protiv nekih svojih djelatnika!

"Neki neće moći nastaviti s radom u policiji. O tome moramo otvoreno progovoriti i očistiti svoje redove" - kazao je Galić, te naveo nekoliko zanimljivih primjera.

"Protiv 59 od ukupno 260 policijskih službenika vodili smo interne postupke i normalno je da će se neki od takvih pokušati meni svetiti. Međutim, neki će morati odgovarati za svoj rad. Ne može kriminalistički policajac doći i uzeti novac, izuzet u nekoj od naših akcija, te ga trošiti za vlastite potrebe" - rekao je Ravnatelj Galić.

Naveo je i drugi jedan primjer koji je također za "Bogu plakat".

"Ne možemo dopustiti da policijski službenik diže novac s kreditne kartice osobe koja je izvršila samoubojstvo" - kazao je Galić.

A pazite tek ovaj primjer:

"Jedan naš djelatnik u jednom danu uzme mito kod 29 od ukupno 30 evidentiranih osoba tog dana" - dodao je Komesar.

Ustvrdio je kako ne može odgovoriti tko je takve doveo u policiju, gdje se izgubio taj prag tolerancije, gdje je izvršena jedna takva selekcija, međutim žalosno je čega sve ima u policiji, smatra njezin čelni čovjek u ZHŽ-u.

Galić je ipak ovom prilikom pohvalio policiju u Posušju, posebno njihov kriminalistički sektor konstatiravši kako od njih učiti mogu i u središtu MUP-a u Ljubuškom.

Dao je i odgovor na sve učestalije krađe vozila, posebno golfova, na prostoru ZHŽ-a.

"Kriminalne grupacije u posljednje vrijeme ponovno djeluju na prostoru ZHŽ-a. Uloženo je više aktivnosti u raskrinkavanje takvih, prikupljamo dokaze i mogu reći da nam se oni pokušavaju osvetiti, ali izabrali su pogrešan put" - kazao je Galić.

Tijekom emisije bilo je kratko govora i o problemima s drogom.

"U mom mandatu imali smo oko 150 akcija suzbijanja droge, a prije mog dolaska provedeno je svega 4-5 takvih akcija. Takve ćemo u potpunosti raskrinkati, odnosno nastaviti kontinuitet ovakvog rada" - poručio je Ravnatelj Galić.

Suradnju sa županijskim ministrom unutrašnjih poslova Zdravkom Borasom ocijenio je jako kvalitetnom.

"To je moj zapovjednik iz vremena rata. On i Zvonimir Kukić su bili moji zapovjednici i s njim imam odličnu suradnju. Ima najbolje namjere napraviti pozitivne pomake i vjerujem kako će uspjeti" - smatra Galić.

Dodao je kako se njegova stolica konstantno ljulja, posebice sada pošto imamo izbornu godinu (bira se novi Komesar), pa ga pojedinci, kako tvrdi Galić, sve učestalije anonimno prijavljuju želeći degradirati, ali im također poručuje kako u tome neće uspijeti.

Na upit tko ga anonimno prijavljuje Galić izjavljuje sljedeće:

"Ima tu nekih političara, kao i kriminalaca, ali i mojih pomoćnika i zamjenika koji bi me rado makli s dužnosti, pa me putem Krimolovca anonimno prijavljuju, a to su uglavnom oni koji u životu ništa društveno-korisno nisu radili, kao recimo Ivica Jurčić iz Boljitka koji me optužio za onu veliku pljačku novca od prije par godina, te prijavio da sam taj novac donirao za predizbornu kampanju Dragana Čovića" - rekao je između ostalog Zoran Galić.

Naveo je kako ga često prijavljuju i za drogu, šverc cigareta, odnosno govore da se time u prošlosti bavio, ali dokaza za sva ta lažna prijavljivanja nemaju!

U završnom dijelu razgovora koji je trajao punih 80 minuta Ravnatelj je ipak pohvalio policiju ustvrdivši kako su ostvareni rezultati odlični s obzirom na uvjete u kojima radi ovdašnja policija.

Na upit da li je i protiv negdašnjeg općinskog načelnika Posušja Ante Bošnjaka dizao prijave odgovorio je kako je to jedno političko pitanje, kako se MUP ZHŽ-a nikada nije bavio Antom Bošnjakom, ali kako jeste Tužiteljstvo, te kako su u Tužiteljstvu po tom pitanju imali korektnu suradnju s njima u policiji, ali kako on osobno cijeni Bošnjaka i kako smatra kako su puno više kaznenih djela počinili oni koji sada Bošnjaka optužuju nego sam Ante Bošnjak!

Radio Plus | transkript: javno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari