Vlada ZHŽ pozvala Sindikate na sastanak bez dnevnog reda - pogodimo što će im priopćiti...

Vlada ZHŽ je u ponedjeljak 18. veljače, u 13 sati pozvala Sindikate na radni sastanak u Širokom Brijegu. U pozivu, koji se zbog toga može nazvati neozbiljnim, nije precizirala dnevni red. Naime, dnevni red će im se ponuditi na «licu mjesta».

Ovakav pristup razgovorima, a da ne govorimo dogovorima, rezultat je političke bahatosti i nepristojnosti, ali i dokaz što zapravo ova Vlada misli o Sindikatima, njihovoj ulozi i djelatnicima na proračunu Županije.   

Što će predsjednik Vlade Zdenko Ćosić i ministri priopćiti predstavnicima Sindikata ne možemo precizirati, ali nakon saznanja da Vlada i predsjednik Skupštine Ante Mišetić – Sova intenzivno pripremaju paket mjera štednje kroz smanjenje davanja za naknade i plaće, jasno je u kojem pravcu puše vjetar.

Današnji sastanak

Jedan takav sastanak održan je danas. Njegovi akteri na telefonske pozive novinara nisu odgovarali.

Ali, za naš portal dobili smo informaciju da je glavna tema bilo rješavanje proračunskog deficita, kroz mjere štednje, smanjenjem plaća, dodataka na plaće i naknada djelatnicima, koji se financiraju iz proračuna. Vjerojatno je danas postignut dogovor oko toga, a sve će predstavnicima Sindikata biti priopćeno u ponedjeljak na sastanku u Širokom Brijegu.

Tijekom sljedećeg tjedna ljubuski.info će ekskluzivno objaviti zvanične podatke o radu Vlade i Skupštine ZHŽ-a za 2012. godinu, kroz brojne zaključke i podatke. Prije same objave iz njih je jasno da su Vlada i Skupština radile puno manje, a trošile više u odnosu na 2011. godinu. Vidljivo je da su podaci poražavajući, a javnost će još jednom biti nemalo iznenađena istim.     

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari