Čović: Podjela FBiH na dvije ili tri jedinice

U organizaciji HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je danas s početkom u 17 sati održana javna tribina pod nazivom "Reorganizacija BiH".

Uvodničar tribine je bio prof. dr. sc. Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH, a na tribini su bili nazočni i članovi predsjedništva stranke, zastupnici sa svih razina vlasti, te brojni članovi i simpatizeri HDZ-a BiH, ali i zainteresirani građani koji su aktivno sudjelovali na javnoj tribini.

"Tema ove tribine je kako i na koji način izvršiti rekonstrukciju BiH jer ovakav ustroj je nekom majka a nekom maćeha. Mi Hrvati nažalost doživljavamo je kao maćehu" – kazao je domaćin susreta Predrag Kožul.

"Svrha tribina koje ćemo organizirati je ta da mi možemo kazati da znamo koja je želja i stav hrvatskog naroda u BiH" – rekao je Dragan Čović.

Čović je objasno da ambijent u kojem se vode pregovori o rekonstrukciji BiH nije nimalo povoljan, pored nepovoljnog statusa hrvata nalazimo se i u gospodarskoj krizi.

"Ne postoji nijedan bošnjački političar ili predstavnik Europske zajednice koji nije svjestan da je nemoguće urediti BiH bez ravnopravnosti Hrvata" – dodao je Čović.

Kada je u pitanju rekonstrukcija i racionalizacija FBiH potrebno je napraviti federalne jedinice.

"Mi ćemo se odazvati svakom ozbiljnom razgovoru kada je u pitanju FBiH, ali smo jasno iznijeli naš stav o racionalizaciji BiH, a to je podjela na dvije ili eventualno tri jedinice unutar FBiH kako god se zvale samo da Hrvati budu ravnopravni" – jasan je bio Čović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari