"Zna se" tko je srušio JKP i na ulicu poslao 55 radnika!

Današnja sjednica OV Ljubuški opet je prošla uobičajeno neodgovorno. Tako odgovara načelniku Nevenku Barbariću i njegovoj stranci HDZBiH, koja se od krivnje uništenja općine Ljubuški brani orkestriranim i pripremljenim  glupostima  pojedinih vijećnika, koji su šturog vokabulara, znanja, a sve bez imalo političke prisebnosti, kroz mudrost i kvalitetu izražavanja.

Sasvim nenajavljeno na sjednici je bila i gospođa Ivanka Brkić, koja je napravila reviziju zadnjih godina rada JKP i pred vijećnicima, kroz brojke i slova obznanila sramotu načelnika Barbarića i stranke HDZ BiH.

Da, to su krivci za stanje u JKP!

Nema osobe ili institucije, koja može abolirati Nevenka Barbarića i HDZBiH od propasti ovog poduzeća. Gđa Brkić je i ranijih godina bila revizor i upozoravala je da će nakon preuzimanja odvoza smeća od strane ALBA-e doći do velikih problema u JKP Ljubuški. (Revizorsko izvješće za 2010. godinu) Ali za to nitko nije mario, niti načelnik, niti uprava, niti NO, a niti politika HDZ BiH.

Danas je ovom poduzeću potrebno gotovog novca u visini od 5 milijuna KM, kako bi bez potpisivanja sporazuma sa vjerovnicima normalno funkcionirao, ili oko 600.000 tisuća KM, kako bi uz sporazume radnici opet imali plaće za svoje obitelji.

Načelnik Barbarić postaje sve nervozniji kad je u pitanju funkcioniranje općine Ljubuški, ali i dalje se javno ponaša nonšalantno. Na stručne kritike pokazuje srednji prst ili prijeti ili podigne ton. U općini iza njega je pustoš. Odgovoran je za nestanak 55 radnih mjesta i nefunkcioniranje općine, te njeno dovođenje do financijskog kolapsa.

Kako to u HDZBiH obično biva oni u pripremi sjednice zaduže ponekog vijećnika da «stručno» u dvije rečenice krivnju prebaci na nekog drugog, pa je tako za vijećnika Tihomira Kvesića za sve kriv NO poduzeća. Tako obijesno, bez poznavanja elementarnih ekonomskih, pravnih, gospodarskih i organizacijskih načela, uz nemuštu bahatost u ophođenju prema radnicima, svaljivati krivnju na drugog i odmicati je od sebe, je klasičan politički trač i vijećnička nedoraslost.

Na žalost neke veće razine u HDZ BiH i nema, a sučeljavanja se klonu kao AIDS-a.

Na takvu tezu odmah je skočila vijećnica Mirela Čuvalo kako bi obranila HDZ1990.Što se tiče rada zadnjeg NO, on je kriv za totalni nerad od kolovoza prošle godine, a nerad je bio zadatak iz vrha stranke HDZ1990 uz zahtjev načelnika općine.

U čemu je krivnja?

JKP Lubuški je izgubio posao, kojeg je načelnik Barbarić dao privatnom poduzeću ALBA, dirigirao je poslovanjem poduzeća, pa je praktično on bio vrhovni direktor uz direktora statičara i klimoglavca. Potpisao je masu štetnih ugovora po poslovanje poduzeća pogodujući privatnom kapitalu i politici. U poduzeće nije bilo uredne javne nabavke, a kamoli da govorimo o organizaciji poslovanja. Vodovodna infrastruktura još nije u vlasništvu JKP, jer se pravno ne može zatvoriti. To je samo dio problema, a koliko je toga još….

Zašto se s radnicima ne razgovara?

To je pravo pitanje. O njima i njihovim obiteljima načelnik Barbarić nema trun obzira. Za politiku to uopće nije bitno pitanje. Nije bitno kako će živjeti u ovom gradu, hodajući pognute glave, za razliku od načelnika s «ponosom» na licu.

Ima li izlaza za JKP?

Naravno da ima, ali samo ako sadašnje budalaštine nadomjesti struka i razum

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari