Počela velika akcija protiv automafije, uhićenja i pretresi diljem BiH

Opsežna akcija protiv automafije počela je jutros širom Bosne i Hercegovine (BiH), tijekom koje će biti pretreseno najmanje 12 lokacija.

Akcija će biti provedena po naredbama Suda i Tužiteljstva BiH. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevu u suradnji s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS i CJB Istočno Sarajevo pristupili su jutros oko 6 sati izvođenju akcije, kodnog naziva Trebević.

Akcije je počela danas (nedjelja, 27. siječnja) ujutro u 6 sati, pretresom nekoliko objekata na lokacijama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Mostaru i Grudama. Akcija 'Trebević' rezultat je višemjesečnog prikupljanja informacija o izvršiteljima teških krađa motornih vozila i djela iznude za motorna vozila kao i drugih, povezanih, krivičnih djela.

Kako doznaju sarajevski mediji među uhićenima je i nekoliko osoba za koje se smatra da su sami vrh kriminalnog miljea. Naime, među uhićenima koje se dovode u izravnu vezu s krađom vozila i iznuđivanjem novca za njihov povrat je i Nijaz Nisko Karkelja, koji se sumnjiči da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se bavi krađom skupocjenih automobila. Uhićen je i Predrag Peđa Spajić koji se sumnjiči da "visoko kotira" u ovoj kriminalnoj hobotnici.

"Prema procjenama, ova kriminalna skupina otuđila je više desetina automobila čija vrijednost dolazi i do milijunskih iznosa", kaže glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

U Hercegovini je pretreseno pet lokacija na kojima je pronađeno više otuđenih vozila, kao i naoružanje. Identitet uhićenih policija još ne želi objaviti. Nad uhićenim se provodi kriminalistička obrada, a smatra se da će akcija nakon iste biti i proširena

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari