Roditelji politizirani ili ne!?

Na dan kada u Grudama nije održan sastanak između Sindikata i Vlade, povodom uručenja Poziva na izvanparnično ročište na Općinskom sudu u Širokom Brijegu, Vlada je na neodržani sastanak pozvala i neke predstavnike roditelja i osobe iz političkog kruga u Županiji.

Već smo više puta govorili, kako je u školstvu pravi kaos, te da se kroz sve sfere javnog života želi proturiti politika, to se obistinilo i sa pojedinim roditeljskim vijećima, čije su predstavnike po školama birali ravnatelji ili jednostavnije HDZBiH.

Ravnatelji i politika su birali i predstavnike Školskih odbora, koji na sebičan i korumpiran način provode natječaje za zapošljavanje, sve onako kako stožerna politika zahtjeva, bez obzira bilo to nezakonito i nepravedno.

Roditelji se moraju boriti za djecu, ali…

Točno, moraju se boriti, ali ne na principu političkih interesa, već samo interesa kvalitete obrazovanja  njihove djece.

HDZBiH je u interesu svoje politike orkestrirao pojedine roditeljske predstavnike, a na jednom sastanku se našao i bivši predsjednik Skupštine ZHŽ Vitomir Filipović, koji kako smo saznali iz Sindikata, za svoju nazočnost nema argumenata, osim što su nas informirali da pored škole u Grudama ima mali restoran, koji sada za vrijeme štrajka nema promet.

Razlučivanje interesa djece od dnevne politike ili… 

Roditeljska vijeća u školama su imala reizbor krajem prosinca prošle godine. Nekoliko mjeseci nisu imali potrebe da se organiziraju, pa ispada da je štrajk prosvjetnih djelatnika bio pravi povod zato.

Kojim smjerom će krenuti roditelji ostaje da se vidi kroz vrijeme. Hoće li to biti politika po interesima obrazovanja ili kvaliteta obrazovanja djece uz jeftinije školovanje.

Prije dvije godine roditelji su također reagirali na štrajk prosvjetnih djelatnika, ali oni su tada štrajkali dva mjeseca unaprijed, zbog čega djeca nisu trebala ispaštati, a danas se radi o suprotnim tezama.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari