Vinofest, po drugi put među ljubušacima

folklor

Danas je u hotelu Hum u Ljubuškom održana tiskovna konferencija u povodu organizacije manifestacije "Vino Fest", drugu godinu zaredom.

Novinarima su se obratili Zlatko Prlenda, autor projekta "Turizam plus" i "Vino fest", Grgo Mikulić, direktor turističke zajednice ŽZH, te Ivo Matić, predsjednik TZŽZH.

"Vino Fest" je ove godine bogatiji po pitanju broja sudionika. U njega će se uključiti resorna ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo FBiH i RS jer krećemo sa promocijom svega onoga što jeste domaće. "Pokažimo domaće - potražimo domaće!" - rekao je Prlenda.

"Naš cilj je postati prepoznatljiv po autohtonim sortama vina i autohtonim proizvodima sira i pršuta, ali i svih drugih proizvoda ovog podneblja. Da bi se to postiglo, potrebna je i ovakva promocija, jer Hercegovina zaista obiluje proizvodima koji dolaze od endemskih biljaka, a dvije takve su sorte grožđa, žilavka i blatina. Zbog toga i drugi „Vino Fest“!-riječi su Grge Mikulića, direktora TZŽZH.

Ivo Matić, predsjednik TZŽZH najavio je gastro susrete koji su na rasporedu u petak 13.2.2009. godine u 14 sati u hotelu Bigeste u Ljubuškom, te naglasio da hercegovačka vina odlično idu uz gastro ponudu doline Neretve, čija će jela biti uključena u prezentaciju.

Svečano otvaranje festivala vina, sira i pršuta je u četvrtak 12.2. 2009. godine, točno u podne u hotelu Bigeste u Ljubuškom. Uz ugodan kulturnozabavni program na rasporedu je predstavljanje zbornika u 14 sati, te promocija turističkih vodiča ŽZH Hercegbosanske Županije i dodjela certifikata.

U četvrtak u 19 sati predviđeno je javno snimanje emisije „Turizam plus“ u restoranu „Ohio“ u Ljubuškom.

„Vino Fest“ se nastavlja u petak 13.2. 2009. godine u 12 sati u hotelu Bigeste u Ljubuškom prezentacijom i degustacijom vina, sira i pršuta, promocijom urbane turističke signalizacije, predstavljanjem visoke vinske akademije Slavonskog broda i gastro susretima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari